21. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor: Kadınlar ‘Umut’ diyor

21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 10-17 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor. Festival bu sene ‘Umut’ teması ile, toplamda 57 film gösterimi ve birçok etkinlik ile sanatseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 14:36
Abone Ol google-news

Sinemaya ve hayata farklı bakış açıları sunan kadın filmlerinin ve kadın yönetmenlerin filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan festival boyunca, 24 uluslararası, 6 ulusal yapım, 12 kısa film ve 16 belgesel olmak üzere 57 film gösterimi ve 8 mekanda 17 etkinlik gerçekleşecek. Türkiye’de ilk gösterimini yapacak olan 4 uzun metraj, 2 belgesel filmin yanı sıra, İspanya, Fransa, Meksika, Portekiz, Hollanda, ABD ortak yapımları ile de dikkatleri üzerine çeken festivale, İran sinemasının dünyaca ünlü ismi Rakhshan Banietemad de onur konuğu olacak. 

Sanatseverler için 17 etkinlik

Festivalde, FIBRESCI jürisinin değerlendirme yapacağı ve 11 filmin gösterileceği ‘Her Biri Ayrı Renk’ yarışma bölümü, Türkiye’de ki ilk gösterimi ile karşımıza çıkacak olan 2 belgeseli kapsayan ‘Karestan Belgeselleri’, ‘My Year with Helen’ belgeselinin gösterileceği ‘Özel Gösterim’ ve festivalin ilk yılında gösterilen Bilge Olgaç’ın ‘İpekçe’ filminin yeni kopyası ile tekrar izleyiciyle buluşacak olan ‘ Onların Süpürgesi’ başlığı altında gösterilecek olan 6 ulusal film bulunuyor. Festival, Türkiye’de ilk gösterimi gerçekleşecek filmlerle birlikte ulusal ve uluslararası uzun metrajlı filmleri, belgesel ve kısa filmleri seyirciyle buluşturacak. Festival’de filmler kadar etkinlikler de öne çıkıyor. Boğaziçi üniversitesinin yanı sıra Ankara üniversitesi, Başkent, Bilkent, Fransız Kültür, Büyülü Fener Sineması’nda iki ayrı salon ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 17 etkinlik düzenlenecek. ‘Kate Millett’ ve Şirin Tekeli’nin anılacağı ‘Kadınlar Vardır’ paneli, ‘2. Kamera Arkasındaki Kadınlar’ buluşması, Tema Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. İonna Kuçuradi belgeselinin gösterimi, sergisi ve söyleşisi, Seçil Büker ile ‘Sinemada 50 Yıl’, Anneler gününe özel söyleşi ve film gösterimleri, Mülteciler günü gibi birçok etkinliğe imza atacak. 

Festival’in ödülleri

Her yıl birçok ödülü sahipleri ile buluşturan festivalde ödüller de sahiplerini buldu. Onur Ödülü, sinemaya 300’ü aşkın film ile imza atan, başarılı tiyatro oyunlarını sahneye koyan Nedret Güvenç’e verilirken, Bilge Olgaç Başarı Ödüllerini oyuncu Işık Yenersu ile yönetmen Biket İlhan aldı. Tema Ödülü’nün sahibi ise filozof, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi oldu. Gençlerin sinema sektöründe yaptığı başarılı çalışmaları teşvik etmek amacıyla her sene düzenlenen ‘Genç Cadı’ ödülü ise Öykü Karayel’e verildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler