25 şehit davasında şoke eden iddia: 218 fotoğraf silindi

Afyon’da 2012’de askeri mühimmat deposundaki patlamada güvenlik kameralarının çalışmadığı, keşif görüntülerinin eksik olduğu idda edildi

Yayınlanma: 16.04.2015 - 10:42
Abone Ol google-news

Afyon’da 5 Eylül 2012’de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davada tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını belirtti.

Avukat Altan Ulutaş, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini iddia etti.

Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde dün yapılan davanın 11. duruşmasına, tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmada, tanık olarak dinlenen er Hasan Gökdeniz, nizamiyede bulunan güvenlik kameralarının çalışmadığını, monitörlerin bulunmadığını, bölük içindeki depolarda da kamera sisteminin olmadığını söyledi.

Şehit aileleri avukatlarından Avukat Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen keşif görüntülerini mahkemeye sundu. Görüntüleri çeken görevlilerin şehit Emre Yıldırım’ın cesedinin video kaydı sırasında bir görevlinin kısık sesle “Patlatmışlar, bu şoförüydü” dediğini söyleyen avukat Ulutaş, görüntünün detaylı olarak incelenmesi gerektiğini talep etti. Ulutaş, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürdü.

Şehit babası: İki elim yakanızda

Savcıdan iddialar incelensin talebi Şehit asker Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger, “Burada en başından beri tiyatro oynanıyor. Mahkemenin tarafsızlığına inanmıyorum. Acıyı yaşayan benim. Değil çocuğunuzu, kendi tırnağınızı bile veremezsiniz. Size hakkımı helal etmiyorum. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada iki elim yakanızdadır” dedi.

Savcıdan iddialar incelensin talebi

Mahkeme Savcısı Albay Erol Er, avukat Ulutaş’ın görüntülerin silinmiş olduğu yönündeki iddiaları konusunda inceleme başlatılmasını istedi.Askeri Mahkeme olay yerinde keşif görüntülerinin çekiminin kim tarafından yapıldığının tespitine, şehit ailelerinin talebi olan sanıkların duruşmaya getirilmesinin reddine karar verdi. Duruşma 8 temmuza ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler