‘3 takımla yarıfinale’

Filenin Sultanları’nın ve VakıfBank’ın Teknik Direktörü Guidetti, C’e konuştu

Yayınlanma: 26.02.2020 - 19:25
‘3 takımla yarıfinale’
Abone Ol google-news

Başarılarına alıştığımız kadın voleybolumuz bu sezon da CEV Şampiyonlar Ligi’nde 3 takımla çeyrek finale yükseldi. VakıfBank, Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe OPET önümüzdeki hafta yarıfinal yolundaki ilk maçlarını oynayacak. “3 ekibimizin bu sınavlardaki şansı nedir” sorusunu, hem rakipleri hem de oyuncuları çok iyi tanıyan A Milli Voleybol Takımımızın ve VakıfBank’ın Teknik Direktörü Giovanni Guidetti’ye sorduk. 

VakıfBank’la başlayalım. Rakip Rus D.Moskova. İlk maç deplasmanda oynanacak, ne düşünüyorsunuz?

Guidetti: Biz yarıfinale çıkarız. Gerçi Dinamo koç değiştirdi. Bu onları daha iyiye götürdü. O günden sonra hiç kaybetmediler. Ancak şu anda biz de formdayız. İyi oynuyoruz. Artık çok fazla zayıf alanımız kalmadı. Yani istikrarlı bir durumdayız. Yine de kolay bir maç değil. Rakibimiz ulusal takımda forma giyen birçok oyuncuya sahip. Goncharova var, Fetisova var, Shcherban var. Ama turu biz geçeriz.

Fenerbahçe OPET - Novara karşılaşmaları için görüşünüz nedir?

Guidetti: Tabii ki zor bir tur. Novara şu anda belki İtalya Ligi’nde iyi değil ama tek maçları her zaman iyi oynarlar. Fenerbahçe de Mihajlovic’in sakatlığı sürüyor. Bence sahada olma şansı yok. Asıl soru Vargas. Sakatlıktan sonra toparlanması ve eski formuna ulaşması zaman alacak. Bu arada bence Fenerbahçe, 3 güçlü oyuncusu Vargas-Kelsey-Thompson’u birlikte oynatmalı. Thompson daha önce 4 numaradan oynamıştı. O zaman daha farklı olacaklardır. Orta oyuncuları iyi, pasör Naz iyi, yani çok güçlü bir takım. Turu geçeceklerdir.

Bu yorum sonrası hemen yeni bir soruya geçeyim. O zaman yarıfinal de eşleşiyorsunuz. Kim finale gider?       

Guidetti: Fenerbahçe ile İstanbul’da oynamak ve kazanmak hiç kolay değil. Çünkü arkasında çok güçlü bir taraftar grubu var. Bu nedenle sahada bir kişi fazla oynuyorlar. Şimdilik bunu bir yana bırakalım. Benim şu anda tek düşüncem Dinamo maçı.  

‘EN KOLAY MAÇ’

Eczacıbaşı VitrA-Scandicci eşleşmesine gelelim. VakıfBank bu sezon grup aşamasında İtalyan ekibiyle oynadı. İstanbul’da 3-2 kaybettiniz, deplasmanda 3-0 yendiniz. Böylece onlar grup ikincisi olarak çeyrek finale çıktı. Rakibi iyi tanıyorsunuz, sizce 

Eczacıbaşı’nın şansı ne?

Guidetti: Bence çeyrek finalin en kolay maçı. Eczacıbaşı turu geçer.

Eczacıbaşı’nda 3 önemli oyuncu sakatlığı nedeniyle yok. Bu sıkıntılı bir durum değil mi?

Guidetti: Evet biraz sorun var. Ancak Scandicci de sıkıntı daha fazla. Onların da sakat oyuncuları çok. Ayrıca bu sezon çok kötü oynuyorlar. Takım içinde problemler de var. Bu yüzden Bosetti ve bazı sporcular ayrıldılar. Eczacıbaşı’nda iyi oyuncular forma giyiyor. Boskovic-Natalia ikilisinin yanında iyi pasör, iyi libero var. Bu arada şunu da söyleyeyim. Boskovic varsa, o takımın her yerde kazanma şansı yüksektir. Bunun için çeyrek finalin en kolay maçı Eczacıbaşı VitrA’nın ama yarıfinalin en zor maçı da yine onların. Çünkü Imoco, İtaya’nın en iyi takımı. Çok da formdalar. Ligde bir kez kaybettiler. Bu yüzden çok zor bir eşleşme olacak.

 Bu yoruma göre, Berlin’de 2 Türk takımının finalde buluşma şansı yok gibi görünüyor.

Guidetti: Şimdiden bu konuda bir şey söylemek doğru değil. O günkü şartlar farklı olabilir. Kim’in sakatlığı geçecek ve takımındaki yerini alacak. Bu arada Imoco’nun en skorer oyuncusu Egonu bu maçlarda iyi oynamayabilir. Bu durumda Eczacıbaşı’nın önü açılır. Ve 2 Türk Takımı finalde buluşabilir.

‘OLİMPİYAT HAYALİMDİ’

Filenin Sultanları, Tokyo Olimpiyatları biletini aldığı anki sevinciniz büyük ilgi görmüştü. Neler hissettiniz?

Guidetti: O günler benim antrenörlük hayatımın en zor günleriydi. Maçlar başlayacak ama oyuncularla ilgili kafamda birçok soru işaretleri vardı. Hangisi daha formda, kiminle oynasam daha iyi olacak gibi... Hele bir de ilk maçı kaybedince iyice sıkıntıya girdim. Arkasından Hırvatistan’ı yendik ama iyi oynamadık. Sonra hep birlikte çok konuştuk, tartıştık ve bu bize daha iyi oyunu, birlikte olmayı getirdi, sonunda da başardık. Bir oyuncunun, antrenörün en büyük hayali Olimpiyat’a katılmaktır. 4 yıl önce koçluğunu yaptığım Hollanda ile ilk kez gitmiştim. Bunu Türkiye ile ikinci kez yaşamak beni çok sevindirince ortaya da böyle görüntüler çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler