4. yıldız yarışı

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine kısa bir süre kala teknik direktörler, futbolcularını motive etmeye devam ediyor. KARTAL: Bizim ayağımız değil, rakibimizin ayağı titreyecek. Psikolojik üstünlük bizde. HAMZAOĞLU: Kadıköy’e 4 puanlık bir avantajla gidiyoruz. Bu maçı kazanırsak 4. yıldız için önümüzü iyice açarız.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 06:27
Abone Ol google-news

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisi öncesinde Florya’da ‘motivasyon’ ve ‘konsantrasyon’ turları yaşanıyor. 1999’dan bu yana Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Fenerbahçe’yi yenemeyen Sarı - Kırmızılılar 8 Mart’ta Kadıköy’den 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray’ın başına geçtiği günden bu yana Süper Lig’de yenilgi yüzü görmeyen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun futbolcularını derbiye özel görüşmelerle motive ettiği öğrenildi. Antrenmanlardan önce ve sonra oyuncularıyla konuşan Hamzaoğlu’nun, “Fenerbahçe’nin karşısına 4 puanlık bir avantajla lider gidiyoruz. Şampiyonluk yolunda Kadıköy’de kritik bir derbi oynayacağız. Kazanırsak 4. yıldız için önümüzü iyice açarız. Uzun süredir Saracoğlu’nda derbi galibiyetimiz yok, bu nedenle camiamıza karşı önemli bir sorumlulukla sahaya çıkacağız.

Yoğun bir taraftar baskısı olacaktır, ancak biz sahada sakin kalalım. Rakibimizin güçlü yönlerini detaylı şekilde analiz ettik, sizlere aktarıyoruz. Dikkatli oynayıp hata yapmadan kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtalım. Kadıköy’den iyi bir sonuçla döneceğimizden şüphem yok, hepinize güveniyorum” dediği öğrenildi.

FLORYA’DA KUŞ UÇMUYOR

lGalatasaray’da Fenerbahçe derbisi için Florya’da adeta sıkıyönetim ilan edildi. Şampiyonluk yolunda kritik bir viraja giren Galatasaray’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe maçı öncesi oyuncularını kampa aldı. Oyuncular geceyi evinde geçirdi ancak Florya’da adeta beyinler yıkandı. Böbrek Vakfı’nın diyaliz hastaları için yapacağı etkinlik bile derbi nedeniyle ertelendi. Tesislere misafir giriş - çıkışları yasaklandı. Yöneticiler Florya’da adeta üs kurdu.

 

TURGAY DEMİREL’E ‘YARSUVAT’ VETOSU

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle katılmadığı salı günkü yönetim kurulu toplantısında önemli bir karara imza atıldı. Anadolu Efes ile oynanan Basketbol Ligi maçındaki hakem hataları sonrası Federasyon Başkanı’nı istifaya çağıran Galatasaray yönetimi, Yarsuvat’ın olmadığı toplantıda aynı zamanda kulüp üyesi olan Turgay Demirel’in disipline sevkedilmesini kararlaştırdı. Ancak 1 gün sonra hastane odasından duruma müdahale eden Yarsuvat’ın bu kararı şimdilik durdurduğu öğrenildi.

 

'TAKIMIN HAVASINI BOZMAYIN'

lGalatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ı ikna etmek için kolları sıvayan bir grup yönetici olumsuz yanıt aldı. Sağlık durumunun da buna izin vermediğini söyleyen Yarsuvat’ın Mart ayında yapılacak kongreye kadar yönetim içinden kimsenin aday olarak ön plana çıkmamasını söylediği öğrenildi. Futbol takımının şampiyonluğa yürüdüğünü ifade eden Yarsuvat’ın, “Takımın havasını bozmayalım. Mali kongreyi bekleyin. Geleneklerimiz böyle” diyerek yeniden aday olması için yapılan baskıları püskürttüğü kaydedildi. Duygun Yarsuvat’ın rahatsızlığı sebebiyle ertelenen yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Gündemin ilk maddesi ise bütçeydi. 28 Mart’taki mali kongre öncesi üyelere gönderilecek rakamlarda bütçe denkleştirildi. Ayrıca yönetim ek borçlanma istemeyecek. Böylece uzun zaman sonra ilk kez borçlanma istenmemiş olacak. Ayrıca Nihat Doğan, yönetime yapılan yazılı başvuru üzerine oybirliğiyle disipline gönderildi.

 

KARTAL: MAÇI SEYİRCİ ALACAK

“Kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağız 12 numara ile en iyisini yapacağız. Gülen taraf olacağız. Taraftarımıza, camiamıza galibiyet hediye etmek istiyoruz. Bizim ayağımız değil rakibimizin ayağı titreyecek. Psikolojik üstünlük bizde. Gençliğimden beri durum böyle. Tribünlerin enerjisi üste çıkar seyirci bu maçı alır. Diego çok formda ve her geçen gün daha iyi oluyor. Bu maçta Kuyt, Mehmet Topuz, Diego, Meireles dahil herkes gol atabilir. Hiçbir özel önlem almayacağız. Türkiye’de bir tane Emenike var o da bizde. Başka Emenike yok. Onun alternatifi de Webo. Emenike rakibi yıpratıyor, önemli silah. Bir oyun felsefemiz var. 17 yaşındaki Uygar bile sistem içinde yıldız oluyor. İyi mücadele edersek pozisyonlarda üstünlük sağlarız. Takıma güveniyorum. İstatistiklere bakın en reel futbolu Fenerbahçe oynuyor. Ligde birçok takımın üstünde verilere sahibiz. Maçı 11 kişi bitirmemiz önemli. Vandalın sözü var: Bazen saha da her şeyi yapmak önemli ama gol atmak daha önemli. Futbolun her şeyi gol. Bu sorunu da çözeceğiz.” Bu sözler Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a ait. Heyecanlı mı heyecanlı. Kolay değil. Maçın havasına girmiş görünüyor. Kazanırsa sorun yok ama kaybederse zor günler bekleyecek kendisini.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler