43. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu... Cumhuriyet’e üç ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına 43 yıldır verilen “Sedat Simavi Ödülleri”, düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Dokuz dalda 16 kişinin ödül aldığı törende, Gazetecilik Ödülü “Orman yangınlarının perde arkası ve Türk Hava Kurumu uçakları neden uçurulmalı?” başlıklı haberleri ve köşe yazılarıyla Cumhuriyet Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’na; Karikatür Ödülü “İğneli Fırça” köşesinde çizdiği “güncel siyasi” karikatürleri nedeniyle Zafer Temoçin’e; Sosyal Bilimler Övgü Ödülü ise “Ben Leyla Gencer-La Diva Turca” adlı yapıtıyla yazarımız Evin İlyasoğlu’na verildi. Törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Sedat Simavi ‘Kalemini kır ama satma’ diyen bir genel başkanımızdı” dedi.

Yayınlanma: 12.12.2019 - 17:04
Abone Ol google-news



Yapı Kredi Plaza’da önceki gün akşam saatlerinde gerçekleşen ödül törenine basın, bilim ve ekonomi dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazeteciliğin halkın sesi olduğunu belirterek “Sedat Simavi Ödüllerini izlerken, ödüllere değer bulunan eserleri gördüğünüzde haberin doğrusunu kamuoyuna iletme çabasında olduklarını göreceksiniz. Gazetecilik, bilim ve sosyal dalları da kapsayan bu geniş perspektifteki ödüller Sedat Simavi’nin renkli kişiliği ile örtüşmektedir. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. ‘Mecbur kalırsan kır, sakın satma’ diyen bir genel başkandı. Haberin özgür kaldığı gazeteciliğin suç olmadığı, kamuoyunun haber kanallarının tıkanmadığı aydınlık bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.  


‘CUMHURİYET AİLESİNE TEŞEKKÜR EDERİM’

Törende,  12 Temmuz - 12 Eylül tarihleri arasında yayınlanan, “Orman Yangınlarının Perde Arkası ve Türk Hava Kurumu Uçakları Neden Uçurulmadı” başlıklı haber ve köşe yazıları Gazetecilik Ödülü’ne alan Cumhuriyet Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’na ödülünü Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu takdim etti. Mollaveisoğlu “Bu ödül mesleğimizin en önemli ödülü. Cumhuriyet ailesine de teşekkür ederim. Uğur Mumcu’nun da dediği gibi, ‘Ben Atatürkçü’yüm, cumhuriyetçiyim, laikim’” dedi.;


‘BENİM İÇİN BİR ONURDUR’

Gazetemizde yayınlanan yayınlanan “İğneli Fırça” köşesinde çizdiği siyasi karikatürleri nedeniyle ödüle değer görülen Zafer Temoçin ise ödülünü Seçici Kurul Başkanı Nuray Çiftçi’den aldı. Temoçin Simavi’yi örnek aldığını belirterek “Bundan 5 yıl önce gazetem ile yollarımı ayırırken, kırık bir iğneli fırça çizmiştim. 1 yıl önce tekrar gazetemde çalışmaya başladım ve şimdi bu ödüle layık görülmek benim için onurdur” diye konuştu. Sosyal Bilimler Övgü Ödülü’nü ise “Ben Leyla Gencer-La Diva Turca” adlı eseri nedeniyle alan gazetemiz yazarı Evin İlyasoğlu’na verildi. Ödülünü TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten’den alan İlyasoğlu “Bu ödülü opera alanında dünyada adını duyurmuş olan büyük sanatçı Leyla Gencer’e adıyorum” dedi.  


9 DALDA 16 ÖDÜL VERİLDİ

Ödül alan diğer isimler şöyle: 

- “Gazetecilik Övgü Ödülü”, Birgün gazetesinde 10-13 Eylül’de yayımlanan “Emniyetten Skandal: Kürtaj Listesi İstendi” başlıklı haberiyle Uğur Şahin’e verildi.

 - “Televizyon Haber Ödülü”nü Fox TV’de 5 Şubat’ta yayımlanan “Okuyamayan Çocuklar” başlıklı haberleriyle muhabir Nazlı Yerebasmaz ve kameraman Çağlar Güner alırken, “Televizyon Haber Övgü Ödülü” muhabir Damla Turgutlu Soybaş, kameramanlar Bülent Akdeniz, Hakan Tarhan ve Gökhan Köşetaş’tan oluşan ekibe Haber Global TV’de 9-15 Eylül’de yayımlanan “Çocuklarımızı Zehirliyorlar” dizi haberleriyle verildi.

- “Televizyon Belgesel Ödülü”, TRT Belgesel ve TRT Avaz kanallarında 7 Ağustos’ta yayımlanan “Umudun Toprağı” belgeseline verilirken; “Televizyon Belgesel Övgü Ödülü”ne TRT 2’de 4 Nisan’da yayımlanan “Troya Hazineleri- Asırlık Hasret” belgeseliyle Nihal Ağırbaş layık görüldü.

 - “Spor Ödülü”nü, “Dünya Tekvando” ve “57 Kiloda G4 Ekstra Avrupa Tekvando” şampiyonluklarıyla İrem Yaman kazanırken, “Spor Övgü Ödülü”nü seçici kurul, Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası (50 metre sırt üstün) ikinciliği dolayısıyla Sümeyye Boyacı'ya verdi. Törene katılamayan Boyacı'nın ödülünü Uğurcan Özer, Gazeteciler Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Turgut Genç’ten aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler