4400 km. yol yaptı

Şile’den tek başına motosikletiyle yola çıkan Gülşah Merve Yüksel, Halfeti’ye ulaştı.

Yayınlanma: 12.07.2015 - 23:17
Abone Ol google-news

Sıra dışı bir kadın artık sıradanlaşmış olan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için başkoyduğu bir yola çıktı. İstanbul, Şile’den motosikletine atlayan Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümü 3. sınıf öğrencisi, Gülşah Merve Yüksel, Türkiye’nin kuzeyini ve doğusunu geçerek 4 bin 400 kilometre yol yapıp Şanlıurfa, Halfeti’ye ulaştı. 21 yaşındaki genç kadının amacı “Türk kadınının yaşadığı istismarı,şiddeti, zorlukları protesto etmek ve motosiklet, bisiklet sürücülerinin ülkemizde başına gelen kötü olaylar yüzünden etkilenen Türkiye’nin imajına katkıda bulunmak.”

Gülşah’ı Şanlıurfa, Halfeti’de babası Ersin Yüksel karşıladı. Halfeti’de katledilen iki motosikletçi, Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ü andı.

Kadınlar güçleniyor

Gülşah, “23 gündür yoldayım beni bağırlarına bastılar. Yardımları, destek mesajları, beni karşılamaya gelenlerin gözlerindeki ışıltı beni inanılmaz mutlu ediyor” dedi.

Bugüne kadar uğradığı şehirlerde, ilçelerde, köylerde , tanıştığı kadın-erkek herkesten destek alan ve kent girişlerinde motosiklet sürücüleri tarafından karşılanan Gülşah, geçtiği yerlerdeki kadınların hikayelerini dinleyerek, yaşadıkları sorunları öğrenerek biriktirdiği hikayeleri belgesel ve kitap haline dönüştürme hedefinde. Özgürce yaptığı yolculuktan cesaret alan kadınlar “sen yol yaptıkça biz güçleniyoruz” diyorlar. “Bütün dünya adımı duyacak” diyen Gülşah’ın yolculuğu bu turla bitmeyecek. Halfeti’nin ardından Akdeniz ve Ege geliyor. Temmuz’un sonunda rotasını tamamlamayı planlayan Gülşah’ın sonraki hedefi dünyayı motosikletle gezmek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler