5 ilde okullara kar tatili

Van, Bitlis,Şırnak,Rize ve Trabzon'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Trabzon ve Rize'de iki, Bitlis, Şırnak ve Van'da bir gün okullarda eğitim yapılamayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi için uyarıda bulunmuştu.

Yayınlanma: 09.02.2020 - 11:05
Abone Ol google-news

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir” denildi.

ENGELLİ VE HAMİLE PERSONELE İZİN

Trabzon’da etkili olan kar yağışı sonrasında okullar il genelinde iki gün tatil edildi, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı açıklandı.Yağışların birkaç gün daha etkisini sürdüreceği öğrenilirken, Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışının muhtemel buzlanmaya neden olacağından; ayrıca yüksek kesimlerde dik eğime sahip alanlarda çığ düşme riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemeleri hususu kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

RİZE VALİSİ ÖĞRENCİLERİ KIRMADI

Rize Valisi Kemal Çeber, sosyal medyadan öğrencilerin kar tatili taleplerini geri çevirmeyerek kar nedeniyle okulların iki gün tatil edildiğini duyurdu. 

ŞIRNAK MERKEZ VE 2 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Şırnak Valiliği, etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve meteorolojik verilere göre devamında oluşacak buzlanma nedeniyle 10 Şubat 2020 günü Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizde eğitime 1 gün ara verilmesi uygun görülmüş ve okullar tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personelimiz idari izinli sayılacaktır."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler