50 milyon kişi hekimsiz kalır

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Cumartesi günü nöbet’ zorunluluğu getirdiği aile hekimleri 20 Mayıs’ta 3 gün iş bırakıyor. Nöbete gitmeyen aile hekimlerinin ceza puanları da şişiyor. Aile hekiminiz işsiz kalabilir, kriz kapıda.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 10:08
Abone Ol google-news

Cumartesi günü nöbet dayatması ile karşı karşıya kalan ve bu nöbetlere gitmeyen binlerce aile hekimi, hemşire ve sağlık çalışanı hakkında İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma çerçevesinde 100 ceza puanını dolduran binlerce sağlık personelinin sözleşmesi feshedilebilecek. Bu uygulamaya tepki olarak aile hekimleri 20-21-22 Mayıs tarihleri arasında iş bırakacak. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Murat Girginer, Türkiye’de 50 milyon kişinin aile hekiminin işten çıkarılma tehlikesi olduğunu belirterek “14 bin aile hekiminin yüzde 65’i nöbete gitmiyor. Yani her 3 aile hekiminden 2’si nöbete gitmiyor. Sağlık Bakanlığı ise zorla cumartesi günü için nöbet dayatması yapıyor. Aile hekimlerinin nöbet tutması hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır” vurgusu yaptı.

Ankara Aile Hekimliği Derneği (ANKAHED) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Akif Emre Eker de bu çalışma düzeninin dünyada hiçbir iş kolunda olmadığına, böyle ortamlarda hekimlik görevlerinin yerine getirilemeyeceğine dikkat çekti.

 

‘Sistem çökebilir’

ANKAHED Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Eker ise aile hekimlerinin görev tanımlarının belli olduğunu ve bu göreve göre Sağlık Bakanlığı ile bir sözleşme imzaladıklarını ancak buna uygun olmayarak mesai sonrası nöbet getirildiğini anımsatarak, “Maç devam ederken, maalesef kurallar değiştiriliyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler