60’ların komedilerine saygı

Sıradan insanların geleceklerini garanti altına almak için atıldıkları tehlikeli serüvenleri anlatan komedi, 1960’ların romantik komedilerine saygı niteliğinde.

Yayınlanma: 17.07.2015 - 15:00
Abone Ol google-news

Öğretim üyesi Kate’le küçük şirket çalışanı Richard, Richard’ın çapkınlıklarından ötürü boşanmışlardır. Richard’ın şirketi Culco, büyük bir şirket tarafından satın alınınca tüm çalışanlar kendilerini kapının önünde bulurlar. Yeni alıcı, şirketin tüm değerini sıfırlar, hisse senetleri geçersiz kalır, emeklilik ikramiyeleri hisse senetlerine bağlı olan işçilerin de gelecek garantileri suya düşer. Tüm yaşamları emekli maaşlarına bağlı olan bu insanların içinde Richard, Kate ve çocukları da yer almaktadır.

Büyük bir vicdan azabı duyan Richard, Kate’ten yardım ister. Arkadaşlarının ve kendi ikramiyelerini kaptırmamak için işbirliği yapan eski çift, Culco’yu satın alıp kapatan dev şirket Lexon’ı bulmak için birlikte Paris’e gider. Lexon’ın genç patronu Vincent Kruger’le anlaşamazlar. Yasal bir şey yaptığına inanan Vincent’ı Kate, iyi dürüst, çalışkan insanların yaşamlarını mahvetmekle suçlar.

Bir magazin dergisinden Vincent’ın düğününde nişanlısı Manon’a 10 milyon dolar değerindeki Gökkuşağının Gözü elmasını takacağını öğrenen Kate’in aklına parlak bir plan gelir. Güney Fransa’daki düğüne katılıp elması çalıp mağdur arkadaşlarının emeklilik paralarını ödeyeceklerdir.

Emma Thompson başta olmak üzere tüm oyuncuların başarılı yorumlar sunduğu i romantik komedi eğlenceli, neşeli bir seyirlik. Eski 007 Pierce Brosnan, James Bond imajıyla çelişen bir rolle karşımızda.

Orta yaşlı insanların öykülerini, küçük şirketlerin dev holdinglerce yutulması, çalışanların haklarına el konulması gibi çağımızın sorunlarını işleyen komedinin Özel Bölümler’inde Pierce Brosnan’la söyleşi yer alıyor.

Punch Love (Aşk İksiri ) Yönetmen: Joel Hopkins Oyuncular: Pierce Brosnan, Emma Thompson, Timothy Spall, Celia Imrie, Louise Bourgoin, Laurent Laffite / 2014, 90 dakika, Kanal D Home Video.

Format: Dvd.

60’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon