70’e yakın ülkeden hasta geliyor

Dünyadaki sağlık turizm kriterlerini belirleyen Amerika merkezli MTQUA (Medical Travel Quality Alliance) firması, sağlık turizminde dünyanın en iyi 10 hastanesini belirledi.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 21:50
Abone Ol google-news

Anadolu Sağlık Merkezi, bu alanda dünyanın en iyi ikinci hastanesi seçildi. Anadolu Sağlık Merkezi Uluslararası Hizmetler Departmanı Direktörü Aslı Akyavaş “65’in üzerinde ülkeden hasta alıyoruz. En çok Romanya, Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan hasta geliyor” diyor. Akyavaş’ın verdiği bilgiler özetle şöyle:
- Yabancı hastalar kurumumuzu özellikle kanser tedavisi için tercih ediyor olsa da kalp-damar cerrahisi, üroloji, kadın sağlığı, nöroşirurji, ortopedi, tüp bebek tedavisi de yabancı hastaların tercih ettiği diğer sağlık hizmetleri olarak öne çıkıyor. Yabancı hastalar, gelirinin yüzde 40’ını oluşturuyor. - Listeye girmemizde hastanemizin sağlık turizmine yönelik yaptığı yenilikler, yeni tedaviler uluslararası hizmetler etkili oldu. Enfeksiyon oranlarımız çok düşük.
- Sağlık turizmi hacmi sürekli artan bir alan. Bu sektörün önemli aktörleri Türkiye, İsrail, Almanya, Güney Kore, Hindistan, Tayland, Malezya... Türkiye özelinde, Sağlık Bakanlığı’nın 2013’te hazırladığı rapora göre, 2012 yılında ülkemizde tedavi gören yabancı hasta sayısı yaklaşık 260 bindi. Günümüzde bu sayının 2-3 katına ulaştığını görüyoruz. 2018 yılında Türkiye’ye yaklaşık 550-600 bin sağlık turisti gelmiş, yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde edilmiştir.
- İnsan odaklı bir hizmet veriyoruz. Yabancı hastanın ihtiyaçlarını en iyi anlayıp ona hem medikal hem de operasyonel bazda en doğru hizmetin sunulabilmesini önemsiyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon