Arşiv unutmaz... Erdoğan ve havuz medyası Deniz Yücel için neler demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Yücel için “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist" demiş, havuz medyası ise Yücel hakkında ağır suçlamalarda bulunmuştu.

Yayınlanma: 16.02.2018 - 15:15
Abone Ol google-news

<video:690594>

Alman "Die Welt" gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'e hakkında hazırlanan iddianame ile birlikte tahliye edildi. İddianamede Yücel'e 4 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 Deniz Yücel, geçen yıl 14 Şubat'ta gözaltına alınmış, 27 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanmıştı. Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Yücel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı iddianameyi tamamladı. İddianamede, Yücel hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianameyi kabul eden İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi Yücel'in tahliyesine karar verdi.

 ERDOĞAN "TAM BİR AJAN TERÖRİST" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Yücel'in Almanya'ya iadesi hakkındaki soruya "Hiçbir surette olmayacak, ben bu makamda olduğum sürece asla" yanıtını vermişti. Erdoğan, Gazeteci Deniz Yücel için “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist" iadesini kullanmıştı.

 HAVUZ MEDYASI YARGISIZ İNFAZ ETMİŞTİ

Havuz medyası da hakkında iddianame hazırlanmadan 1 yıl 2 gün tutuklu kalan Deniz Yücel'i mahkum eden manşetler atmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler