A. Kocatepe Üniversitesi'nde istifa depremi

Hükümet-cemaat kapışması üniversitelere sıçradı. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde istifa depremi yaşandı.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 23:53
Abone Ol google-news

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu iddiasıyla 2 hafta önce Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın YÖK’e çağrılarak istifasının istendiği iddiasının ardından Solak’a yakınlığıyla bilinen Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ve 4 yardımcısı istifa etti. Üniversitede istifaların süreceği iddia edildi. Son dönemde Gülen cemaatine yönelik kadrolaşması ve baskı iddiaları nedeniyle Solak’a ters düşen aralarında profesör ve doçentlerin bulunduğu yaklaşık 60 akademisyen üniversiteden ayrılmıştı.

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu iddia edilen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yaklaşık 2 hafta önce YÖK’e çağrılarak istifasının istendiği, rektör Solak’ın da istifa etmeyip, 8 ay sonra görev süresi bittiğinde yeniden aday olmayacağı yönünde söz verdiği ileri sürülmüştü. AKÜ yönetimi yaptığı yazılı açıklamayla iddiayı yalanlarken önceki gün üniversitede istifa depremi yaşandı. Solak’a ve Gülen Cemaetine yakınlığıyla bilinen Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü ile yardımcıları Prof. Dr. Okan Solak, Doç. Dr. Reha Demirci, Doç. Dr. Yüksel Ela ve Doç. Dr. Abdullah Ayçiçek görevlerinden istifa etti. AKÜ yönetimi, Prof Dr.Ünlü ve yardımcıları konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Ünlü’nün YÖK’ten gelen baskılar üzerine istifa ettiği savunuldu. Üniversitede istifaların süreceği, Rektör Solak’a yakın bazı isimlerin de istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi. AKÜ Tıp Fakültesi Hastenesi Başhekimliği’ne ise aynı gün Plastik Cerrah Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım getirildi.

 

Kadrolaşma ve baskı iddiaları

Prof. Dr. Mustafa Solak’ın rektör olmasının ardından Gülen cemaatine yakın isimlerin üniversitede kadrolaştığı iddiaları gündemden hiç düşmedi. Solak’ın rektörlüğü döneminde aralarında profesör ve doçentlerin bulunduğu yaklaşık 60 akademisyen üniversiteden ayrıldı. Bu süreçüe Prof. Dr. Solak ve yönetimi hakkında çok sayıda kadrolaşma ve mobbing davası da açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler