Beyaz Saray'ı terk eden Trump'tan ilk açıklama

ABD başkanı seçilen Joe Biden’ın yemin töreni öncesi Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı. Trump yaptığı ilk açıklamada, "başka bir şekilde geri döneceğiz" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 20.01.2021 - 16:23
Beyaz Saray'ı terk eden Trump'tan ilk açıklama
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump, görevi devralan Joe Biden'ın yemin törenine katılmadan Beyaz Saray'dan eşi Melania Trump'la son kez ayrıldı. Donald Trump için Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'nde tören düzenlenecek. Törenin ardından Donald Trump,  Florida Palm Beach'e uçacak. 

                                                 

Trump, Joe Biden’ın yemin törenine katılmayarak ABD’de bir geleneğe daha uymamış oldu. Joe Biden, yerel saatle 12.00'de (TSİ 20.00) başkent Washington’da alınan yoğun güvenlik önlemleri altında yemin edecek.

"GERİ DÖNECEĞİZ"

Florida'ya gitmek için Andrews Hava Üssü'ne gelen Trump, burada kısa bir konuşma yaptı. "Başkanınız olmak benim için büyük bir onurdu, sizin için her zaman mücadele edeceğim" diyen Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence başta olmak üzere yönetiminde görev yapan herkese ve ABD Kongresi'ne teşekkür etti.

Birkaç saat içinde yemin ederek ABD'nin 46'ıncı Başkanı olacak Joe Biden'a, ismini vermeden başarılar diyen Trump, "Yeni yönetime bol şans ve başarılar diliyorum. Çok başarılı olacaklarını düşünüyorum" dedi.

Trump, "Başka bir şekilde geri döneceğiz" mesajı verdikten sonra, eşi Melania Trump ile birlikte başkanın kullanımına tahsis edilen Air Force One uçağına binerek Washington'dan ayrıldı. 

BİDEN'DAN İLK MESAJ

Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni dönemin sinyallerini verdi. Biden, "Amerika’da yeni bir gün" paylaşımı yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler