ABD'den PKK'ya "Terörizmden Vazgeç" çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Drew Bailey, Türk jetlerinin K. Irak'daki PKK kamplarına düzenlediği saldırılar ve 'Barış Süreci' ne olası etkileri ilgili olarak Cumhuriyet'in sorularını cevaplandırdı ve PKK'ya 'terörizmi terketmesi' çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.07.2015 - 11:20
Abone Ol google-news

 

ABD DIşişleri Bakanlığı yetkililerinden Bailey'nin özel olarak Cumhuriyet'e gönderdiği açıklamada şunlar yeraldi:

''PKK'nın son zamanlarda Türkiye içinde yaptığı terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz ve NATO müttefikimiz Türkiye'nin meşru mudafaa hakkına saygı duyuyoruz.

ABD tarafından terörist örgüt kabul edilen PKK'ya terörizmi terketmesi ve Türk hükümeti ile yeniden görüşmelerie başlaması çağrısı yapıyoruz.

İki tarafa de tansiyonun düşürmelerini ve herkesin barışçıl ''çözüm sürecine' bağlı kalarak bütün Türk vatandaşlarına adil ve sürdürülebilir barış getirilmesi için çalışılmasına teşvik ediyoruz.

Şiddet uzun dönemde güvenliğe ve bütün Türkiye'nin vatandaşlarına yararlı olabilecek gelişmelere hizmet edemez.''

ABD: ABD-Türkiye Anlaşmasının PKK ile İlgisi yok

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk de aynı konuda Twitter hesabından bazı açıklamalarda bulundu.

McGurk attığı twitlerde, "tansiyonun azaltılması ve iki tarafın da kalıcı ve  sürdürülebilir bir barış için 'çözüm süreci'ne bağlı kalmayı sürdürmesi"  çağrısında bulundu.

McGurk ayrıca, "PKK'ya karşı yapılan bu saldırılar ile IŞİD’e karşı Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılmasına yönelik geçtiğimiz günlerde ortaya konulan anlayış arasında bir bağlantı yoktur. IŞİD’e karşı tüm ortaklarımız ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı umuyoruz"  ifadelerine yer verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler