ABD'li Ermeniler İsrail'e kızgın

ABD'de Ermeniler, Azerbaycan'a silah satacağı bildirilen İsrail'e kızgınlıklarını dile getirirken, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) adlı önemli Yahudi grubunu da Azerbaycan'ı desteklemekle suçladı.

Yayınlanma: 15.10.2008 - 08:45
Abone Ol google-news

Amerika Ermeni Asamblesi (AAA) adlı kuruluş, abonelerine gönderdiği mesajda, AAA'nın eski yönetim kurulu başkanı Jirair Haratunian'ın İsrail'i ve AJC'yi kınadığı makalesini yayımladı.
 

Haratunian, makalesinde, İsrail basınında geçen ay sonunda çıkan ve İsrail hükümetinin, Azerbaycan'a havan topları, mühimmat ve askeri telsizler satmayı kabul ettiğini duyuran haberi hatırlattı.

Haratunian, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in Yukarı Karabağ'ı askeri yolla geri almaya çalıştığını ileri sürerek, bu ortamda Azerbaycan'a silah satmanın çok tehlikeli olduğunu savundu.

Jirair Haratunian, AJC başkanı David Harris'in de geçenlerde Aliyev'in davetlisi olarak gittiği Bakü'de, "AJC, Azerbaycan'ın, ABD ve İsrail'in gerçek dostu olduğunun öneminin uzun süredir bilincinde" dediğini kaydederek, AJC'nin Azerbaycan'ı desteklediğini savundu ve bu durumu kınadı.

Haratunian, ABD'deki Yahudi toplumuna da bu durumun farkına varması ve "bu tehlikeli eylemleri tersine çevirmesi" çağrısı yaptı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler