Abdocan için vakıf kuruluyor

Gezi Direşi sırasında 2 Haziran 2013’te Antakya’da polisin attığı gaz bombası kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in ailesi vakıf kurmaya karar verdi.

Yayınlanma: 09.08.2017 - 23:01
Abone Ol google-news

Gezi Direşi sırasında 2 Haziran 2013’te Antakya’da polisin attığı gaz bombası kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren 22 yaşındaki Abdullah Cömert’in ailesi vakıf kurmaya karar verdi. Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert, “Bu vakfı Abdullah’ın adını yaşatmak için kuruyoruz. Tüzük hazırlanıyor, yasal işlemlerle avukatlarımız ilgileniyor. Buradaki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşmeler yapıyoruz. Geniş bir katılım bekliyoruz. Herkesin fikrini sunacağı bir vakıf olacak. Vakfı ailesi olarak kuruyoruz ancak yönetim sadece bizimle sınırlı olmayacak. Vakfın merkezi Antakya’da olacak ancak başka illerde de şubeler açmak istiyoruz” diye konuştu. Vakfın çeşitli alanlarda faaliyet göstereceğini anlatan Zafer Cömert, “Öğrencilere burs sağlanmasından, engelli hakları için mücadaleye ve hayvan haklarına kadar çok çeşitli alanlarda elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda herkesin fikirlerine açığız, herkesten destek bekliyoruz” dedi.

Adaletsizlik boğuyor

Adalet arayan herkes için mücadale ettiklerini vurgulayan Cömert, “Abdullah’ın katledildiği günden bugüne kadar her şey daha kötü yönde değişti. Her alanda, sokakta evde adaletsizlik bizi boğuyor. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir günlük açlık grevi yaptığımızda ‘herkes için adelet’ demiştik. Haksızlığa uğrayan, adalet arayan herkes için mücadele ediyoruz. Ekmekten çok adalete ihtiyacımız var. Adalet için nasıl mücadele edilir, bunun üzerine yoğunlaşacağız” dedi.

Her alanda mücadele

Rusya’da çalışan ve geçen yıl mart ayında eşi ve kızıyla Türkiye’ye geldiğindehakkında açılan soruşturmalar nedeniyle 17 saat gözaltında tutulan Zafer Cömert, “Rusya’ya gideceğim ailem ‘yine bir gözaltı yaşanır mı?’diye tedirgin. Geçen gelişimde 17 saatlik bir gözaltı süreci yaşanmıştı. Biz bunları yaşarken Abdullah’ın ölümünün üzerinde 4 yıl geçti katili hâlâ serbest. 13 yıl 4 ay ceza verildi ama Yargıtay aşamasında olduğu için hâlâ tutuklanmadı. Adaletin olduğu bir ülke için her alanda mücadale yürütülmesi lazım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler