Açıkla o zaman!

Partisine karşı kampanya yürütüldüğünü savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Açıklarsam yer yerinden oynar.

Yayınlanma: 07.12.2013 - 22:12
Abone Ol google-news

Trakya gezisi kapsamında dün Tekirdağ Hükümet Caddesi’nde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, MGK toplantısında Gülen cemaatini bitirme kararını ve fişleme notlarını yayımlayan Taraf gazetesi ve gazeteci Mehmet Baransu’yu hedef aldı. Erdoğan, Ergene Havzası’nı kirleten sanayi tesislerini görmezden gelerek CHP’li belediyeleri suçladı. Bölgedeki çevreci eylemleri de görmezden gelen Erdoğan, Gezi Parkı’nda ağaçların sökülerek yerine AVM yapma kararı verdiği için başlayan Gezi Direnişi’ni yine hedef aldı. Ergene için Gezi direnişçilerini “suçlayan” Erdoğan, “Çevre deyince, ağaç deyince, yeşil deyince istismar etmek için öne çıkanlar bu kirlilik karşısında ne yazık ki sustular, konuşmadılar. Neredeydi Geziciler, Ergene Çayı’nı niye gelip de görmediler, o kirliliği niye görmediler, oralara atık suyu atanları niye görmediler? Hani bunlar çevreciydi, nerede bunların çevreciliği? Laf ola beri gele, bunlarda böyle bir şey yok” dedi.

BARANSU'NUN EVİNDE GİZLİ KAMERA!

Vatana ihanet oldu

Taraf gazetesinin MGK kararlarını yayımlamasını eleştiren Erdoğan, yasaklara sığındı. Erdoğan, “Üzerinde gizlilik belgesi olan ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarındaki bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum; hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle acaba bu istihbari bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, yandaşlarınıza kimler sızdırdı, bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız, ama devletin öyle mahremleri vardır ki bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır, bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusu yaptı. Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları maşallah el ele vermişler, bunlar düne kadar hiçbir araya gelemezlerdi, şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar, bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka bir şey değildir” diye konuştu.

Sevsinler basın özgürlüğünü!

Daha sonra Çerkezköy’de Sanayi ve Ticaret Odası’nın yanındaki alanda katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, burada da Taraf gazetesi ve Gülen cemaatini hedef aldı. MGK belgeleri için “yargıyı göreve çağıran” Erdoğan, “Kampanyayı yürütenleri açıklamaya kalkarsak yer yerinden oynar. Basın özgürlüğüymüş. Ne basın özgürlüğüymüş. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü. Bu basın özgürlüğünü bizim dönemimizde yaşadı. Ben şiir okudum diye cezaevine girdim. Devletin mahremine dokunduğunuzda yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemiş demektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler