Acilen sağduyu

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İHYA- Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Baran öldürüldü. Ardından çıkan olaylarda 3 kişi öldü, 3’ü gazeteci, 1’i hastane çalışanı 6 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 09.06.2015 - 23:50
Abone Ol google-news

<video:296019>

Diyarbakır'ı kana bulayan saldırı anı amatör kamerada - VİDEO 

Diyarbakır’da, HÜDA PAR’a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya Der isimli derneğin başkan yardımcısı Aytaç Baran silahlı saldırı sonucu öldürülünce seçim sonrası rahat bir nefes alan kentte ortalık yeniden karıştı. Baran’a, HDP tabanının en güçlü olduğu yerlerden Şehitlik semtindeki Yenişehir Şehitlik Mahallesi’nde bulunan ve başkan yardımcılığını yaptığı Yeni İHYA Der’in (İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği) binasına gitmek için evinden çıktığı sırada silahlı saldırı düzenlendi. HÜDA-PAR (Hür Dava Partisi) üyesi olan ve dernek binasına yakın olan 59’uncu sokakta bulunan evinden çıkan Baran, pusu kuran saldırganlar tarafından 6 kurşunla vuruldu. Saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçarken, Baran ise götürüldüğü Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde öldü.

Diyarbakır' daki silahlı saldırıdan ilk görüntüler-Foto Galeri 

Plakasız araçlı, kar maskeli, silahlı kişiler neyi amaçlıyor?

HDP'den 'Diyarbakır saldırısı' açıklaması

TGC: Diyarbakır'daki kanlı saldırıyı kınıyoruz

Demirtaş: Diyarbakır'da kirli bir tezgah sahneleniyor

İki yere baskın

Aytaç Baran’ın öldürülmesi sonrası, Yeni İHYA Der binasından çıkan Hizbullah’a yakın HÜDA-PAR üyeleri de Sisê Kıraathanesi ile Eşit Özgür Yurttaş Derneği’ni taradı. Bu sırada toplantı halinde olan dernek üyelerinden Emin Ensen ve Bayram Özelçi kurşunların hedefi oldu. Ensen ve Özelçi olay yerinde yaşamını yitirdi. Dernek üyelerinden Bayram Dağtan da evinde öldürüldü.

 

3 gazeteci yaralandı

HÜDA-PAR’lılar olay yerine gelen gazetecilere de saldırdı. DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek sopalı satırlı saldırıda yaralandılar. Gazetecileri linç etmek isteyen grubu polis havaya ateş açarak dağıtabildi.

 

Emniyet bizi uyardı

Baran’ın avukatı Abdulgani Orhan, seçimlerden önce polis tarafından müvekkili Baran’ın emniyete çağrıldığını ve kendisinin YDG-H tarafından silahlı eylem yapılacağı yönünde uyarıldığını açıkladı. Saldırganların iki ayrı silah kullandığını belirten avukat Orhan saldırının arkasında YDG-H olduğunu öne sürerek, “Görgü tanıkları vardır, sıkanlar bellidir. Kim oldukları bellidir. Allah Diyarbakır’a bugünden sonra yardım etsin” dedi. YDG-H ise olayın ardından Twitter’dan yaptığı açıklamada saldırıyla ilgilerinin olmadığını belirterek provokasyon uyarısında bulundu.

 

PKK’yi sorumlu tuttu

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu “Son iki yıl içinde partimize yönelik 200’den fazla saldırı oldu. Hepsinin faili de bu son olayda olduğu gibi PKK’dir. Kendileri dışında kalan muhalif Kürt örgütlerinin hepsini sindirmek, yok etmek istiyorlar” dedi.

Diyarbakır' daki silahlı saldırıdan ilk görüntüler - VİDEO 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler