Adalar manzaralı rant terörü

İstanbul Maltepe’de, Gülsuyu Mahallesi’nde geçen yıl Hasan Ferit Gedik’in uyuşturucu çetesi tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gerginlik 1 yılı aşkın süredir devam ediyor.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 21:50
Abone Ol google-news

Özellikle Alevi ve sol kökenli yurttaşların yaşadığı yerde büyük bir kentsel dönüşüm çalışması yürütülürken, uyuşturucu çeteleri de mahallede direnen sol gruplarla sık sık çatışmaya giriyor. Geçen hafta Mahir Hüseyin Ulaş Parkı’nda sol görüşlü gençlerin oturduğu kafenin taranarak ateşe verilmesinin ardından önceki gün de 3 kişi parkta uyuştucu çetesi mensuplarınca açılan ateş sonucu yaralandı. Arkadaşlarının yaralanmasını protesto etmek için önceki gece parkta ateş yakarak toplanan gruba önce polis biber gazı ile müdahale etti. Polislerin çekilmesinin ardından ise gece 01.30 sıralarında kimliği belirsiz kişilerce parkta bulunanların üzerine yeniden ateş açıldı.

Yaralanan isimlerden Kadir Baylan, bölgede kentsel dönüşüm altında büyük bir rant döndüğünü belirterek pazar günü de parkta otururken, 3-4 kişinin parkın içine girerek “Solcular, devrimciler nerede” diye bağırarak üzerlerine doğru ateş açtığını anlattı. Sedat Peker’in Okmeydanı,
Gülsuyu ve Gazi Mahallesi hakkında attığı bir twetin ardından 3 ayrı saldırı meydana geldiğini kaydeden Baylan,“Daha önce bu işler için ülkücüler kullanılırdı, şimdi de mafya ve uyuşturucu çeteleri kullanılıyor. Ama bizi yerimizden etmelerine hiç birisinin gücü yetmeyecek. Bizim Hasan Ferit’e verilmiş bir sözümüz var. Mahallemizden uyuşturucu çetelerini kazıyana kadar mücadelimiz devam edecek”diye konuştu.

 

Kentsel dönüşüm için kullanıyorlar

Hakan Aydın da çeteler tarafından açılan ateş sonucu koluna isabet eden merminin sekerek karnını sıyırarak geçtiğini söyledi. Uyuşturucu çetelerinin bölgede huzursuzluk yaratarak insanları kaçırmak için uğraştığını kaydeden Aydın özetle şunları söyledi:

 “Gülsuyu’nun altındaki yerde yeni yapılan evler 1 milyon liraya satılıyor. Burası ise doğrudan Adalar’ı görüyor. Burada yapılacak evlerin değeri daha yüksek olacak. Büyük inşaat şirketlerinin bu çeteleri kullandığını duyduk. Mahallede insanların huzurunu evlerini terk etmelerini sağlamaya çalışıyorlar. Bunun için de kendilerine karşı çıkan hedef alıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler