Adalet Nöbeti 29. haftasında... "Akıl dışı iddialarla yargılanıyorlar"

Gazetemizin tutuklu İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay nezdinde, haksız tutuklamalara karşı sürdürülen Adalet Nöbeti’nin 29’uncusu, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin C kapısı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu alanda tutuldu.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 17:00
Abone Ol google-news

Devlet eski bakanı avukat Alpoga: Akıl dışı iddialarla yargılanan meslektaşımızın ve arkadaşlarımızın en kısa zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz

Adalet Nöbeti'ne eski Devlet Bakanı, avukat Önay Alpago, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, gazetemizin avukatları Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, çizerimiz Musa Kart, yazarımız Hakan Kara ve çok sayıda hukukçu katıldı. Avukatlar bir saatlik sessiz nöbetinin ardından adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

‘Adalete güven yüzde 30’larda’

Haftanın konuşmasını yapan Önay Alpago, Anayasal güvencenin tüm yurttaşlar için vazgeçilemez olduğunu, OHAL’in amacını ve sınırını aşmaması gerektiğini vurguladı. Bugünün Türkiye’sinin, evrensel hukukun da tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerin de tanımladığı hukuk sisteminin dışında ve uzağında kaldığına dikkat çekerek, “ En önemli güvencemiz olan yargı hızla siyasallaşmaya başlamıştır. Yargıtay Başkanı’nın ifadesiyle adalete güven yüzde 30’ların altına düşmüştür. Yargı siyasetin baskı ve tehdit aracı haline gelmiştir. Dünya hukuk endeksine göre Türkiye, 113 ülke arasında 99. sırada olmanın utancını yaşamaktadır. OHAL süreci demokrasinin yerini alan özel bir rejime dönüşmektedir” dedi.

‘Akıl dışı iddialarla yargılanıyorlar’

Meslektaşlarının, haksız ve asılsız iddialarla yargılandığını söyleyen Alpago, şöyle devam etti: “29 haftadır en demokratik, barışçıl ve hukuki protesto hakkımızı kullanıyoruz. Dayanışmayı ve umudu diri tutmanın en güzel örneğini veriyoruz. Sevgili Akın Atalay’a, onun insanlık onuruna, emeğine sahip çıkıyoruz. Basın özgürlüğüne hukukun özgürlüğüne sahip çıkıyoruz. Birlikte büyüdüğümüz ve büyüttüğümüz Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyoruz ve her şeye karşın adaletin ahlakını beklemeye devam ediyoruz. Adaletin ahlakı vicdanıdır. Biz o vicdanı bekliyoruz. Akıl dışı iddialarla yargılanan değerli meslektaşımızın ve arkadaşlarımızın en kısa zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz.”

‘Savcılar memur’

Avukat Ali Galip Yıldız ise savcıların iktidarın memuru gibi davrandıklarına değinerek, “Şimdilerde adeta kraldan çok kralcı edasındalar. Hatta savcılar bizim Adalet Nöbetini’de suç gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu nöbet çok önemli bir işe üstlendi ve hukukun tahribatını önlemek için çağrılar yapıyor” dedi.

‘En çok baskı bizlere’

Avukat İlknur Alcan ise avukatlara yönelik keyfi gözaltı ve tutuklamaların devam ettiğine dikkat çekerek, “Bugün (dün) yine Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat arkadaşlarımız Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş, gece 03.00’da büroları, evleri basılarak basılarak gözaltına alındılar. Şu anda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeler. Açıklamadan sonra dayanışmak için arkadaşlarımızın yanına gideceğiz. Yine dün gece insan hakları savunucusu ve her zaman bizimle dayanışma içinde olan dostumuz Osman Kavala gözaltına alındı. Onunla da dayanışmak için emniyete gideceğiz. OHAL’in böyle sorgusuz, sualsiz uzatıldığı bir dönemde en çok baskıyı biz hukukçular ve insan hakları savunucuları hissediyoruz. Bu baskılar ve gözaltılar bize kesinlikle geri adım attıramadı. Dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler