Adliye önünde idam sehpası...polis seyretti

Vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in darağacına asılı maketi ile “idam” isteklerini dile getirdi.15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu hainler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in davasının görüldüğü Ankara Adliyesi önünde bir grup eylem yaptı. Eylemciler, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in maketini darağacına astı.

Yayınlanma: 20.03.2017 - 10:17
Abone Ol google-news
<video:702966>

 

 

 

 

 

 

 


15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığında Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesi ile ilgili dava, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediyor.

Duruşma öncesi Ankara Adliyesinin C kapısı önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu mensubu vatandaşlar, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen davanın sanıklarına tepki gösterdi. “İdam isteriz”, “Hepimiz Ömer Halisdemir'iz” şeklinde sloganlar atan grup, adliye girişine darağacı kurarak, üzerinde “adı Fetöşkeştayn, suçu vatan haini, cezası idam, tüm şehitler adına Ömer Halisdemir” yazılı mahkum kıyafeti giydirilmiş olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in maketini astı.

Eylemcilerden bazıları Ömer Halisdemir maskesi takarken, bir kişinin ise temsili olarak üzerinde Ömer Halisdemir yazılı askeri üniforma giydiği görüldü. Polis, protesto gösterisi boyunca adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yapılan protesto gösterisinin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, müştekiler Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, olaylar sırasında gazi olan Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Oğuz ve taraf avukatları katılıyor.

Duruşma 3 gün sürecek
Duruşma öncesi polis, adliye çevresinde ve içinde yoğun güvenlik önlemi aldı. 3 gün aralıksız sürecek duruşmada tanıklar dinlenip, müşteki ve sanık avukatlarına söz verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler