Ağlatan adaylık

Mehmet Ali Şahin, AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın ismi açıklandıktan sonra sinevizyonda Başbakan'ın görev yaptığı çeşitli dönemlere ait fotoğraflardan oluşan bir video gösterildi. Sinevizyon gösterisi sırasında Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Yayınlanma: 01.07.2014 - 09:58
Abone Ol google-news

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayını Mehmet Ali Şahin açıkladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Başbakan Erdoğan'ın tüm AKP milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini söyledi. Şahin'in açıklamasının ardından Erdoğan'ın hayatını anlatan belgesel yayınlandı. 

Adaylığı ağlattı

İŞTE EMİNE ERDOĞAN'IN AĞLADIĞI O ANLAR

Erdoğan'ın ismi açıklandıktan sonra sinevizyonda Başbakan'ın görev yaptığı çeşitli dönemlere ait fotoğraflardan oluşan bir video gösterildi. Sinevizyon gösterisi sırasında Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

TÖRENDEN KARELER

Salondan notlar

Başbakan Erdoğan salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelip, kürsüde salonu selamladı. Erdoğan çifti daha sonra protokolde kendilerine ayrılan yere oturdu. Daha sonra "Zor olsa da" adlı klip yayınlandı. Ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin kürsüye gelerek Başbakan Erdoğan'ın tüm AKP milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan,  hayatını anlatan kısa filmden sonra kürsüye geldi. Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde miting meydanlarında çalınan Dombra şarkısı eşliğinde kürsüye çıktı. Erdoğan konuşurken, süreçte kullanılacak slogan ve logolar arkasındaki ekrana yansıtıldı.

Salon milletvekilleri, gazeteciler, ve parti yöneticileri için setlere ayrıldı. Salonun önünde kurucular kurulu üyeleri, milletvekilleri, bakanlar, bakan eşleri ve parti yöneticileri otururken sol üst kısımda eski milletvekilleri, ortada basın mensupları, sağ bölümde ise kadın kolları ve gençlik kolları oturdu. Setler nedeniyle eski vekillerle yeni vekiller birbirinin yanına gidemiyor.

Geniş güvenlik önlemleri

AKP Cumhurbaşkanı Adayı Tanıtım Toplantısı Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) gerçekleştirdi. Sabah saatlerinden itibaren ATO'nun önüne partililer gelmeye başladı. 4 bin kişinin davet edildiği aday tanıtım toplantısına otobüslerle gelen partililer sloganlar eşliğinde beklemeye başladı.

Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı ATO'da Başbakanlık korumalarının, görevli kartı olmayan ve dış güvenlikten sorumlu emniyet mensuplarını açıklamaların yapılacağı salona alınmadığı gözlendi. Başbakanlık koruma ekibinden 180 polis salonda görev aldı.

Emniyet güçleri, ATO ve çevresinde bomba arama ekipleri ve polis köpeklerinin katılımıyla geniş bir arama yaptı.

Kontrollerin ardından da davetlilerin salona çok sıkı güvenlik önlemlerinin ardından alındığı görüldü.

Yoğun katılımın beklendiği program için ATO'ya gelenler üç ayrı noktadan giriş yaptı. Protokol girişi, davetlilerin girişi ve basın mensuplarının girişi ayrı ayrı kapılardan gerçekleştirildi.

250'den fazla yerli ve yabancı basın mensubunun takip ettiği tanıtım töreni için salona kameralar alınmadı ve canlı yayın için AKP'den frekans verildi.

ERDOĞAN'IN ADAYLIK KONUŞMASI

Abdullah Gül İstanbul'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, toplantıyı İstanbul'da televizyondan izledi.

İlk miting Samsun'da 

Başbakan Erdoğan ilk mitingini Cumartesi günü Samsun'da yapacak. İkinci miting ise ertesi gün Erzurum'da gerçekleştirilecek. Seçim sürecinde Erdoğan'ın bütün büyük şehirlerde miting düzenlemesi bekleniyor.

Basına ambargo

AKP, geçmiş kongrelerde olduğu gibi bazı gazete ve televizyonlara ambargo koydu. Sözcü, Yurt, Birgün, Evrensel ve Aydınlık gazeteleri ile Halk TV, Ulusal Kanal ve Hayat Tv gibi basın kuruluşları na toplantı için davet gitmedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler