Aile hekimleri nöbete gitmediler

Aile sağlığı merkezlerinde cumartesi günleri nöbet uygulaması dün başladı. Aile hekimleri ise sosyal hayatları ve can güvenliklerini hiçe saydığı gerekçesiyle uygulamayı protesto ederek nöbete gitmediler. Hekimler her cumartesi “iş bırakacak”.

Yayınlanma: 03.01.2015 - 23:15
Abone Ol google-news

Aile hekimlerine hastane acillerinde nöbet tutma zorunluluğu getiren düzenlemenin iptal edilmesinin ardından cumartesi nöbetleri yazılmıştı. İlk nöbet için de 3 Ocak tarihi belirlenmişti. Ancak aile hekimleri, sosyal hayatları ve can güvenliklerini hiçe saydığı gerekçesiyle bu nöbete gitmediler.

Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube üyeleri, nöbet dayatmasını dün il sağlık müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle protesto etti. Şube Başkanı Ahmet Doğruyol vatandaşa sağlık hizmeti sunumunun aile hekimlerinin değil devletin görevi olduğunu vurgulayan Doğruyol, “3 Ocak 2014 tarihinde iş bırakma eylemi kararı aldık. Ocak ayı süresince her cumartesi aynı eylemi yineleyeceğiz” diye konuştu.

Nöbet değil halk sağlığı eğitimi Nöbete gitmeyen İstanbul Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde cumartesi günleri yapacakları halka açık sağlık eğitimlerinin ilkini gerçekleştirdi. Dr. Ayten İnan “Ateşli çocuğa yaklaşım” konusunu anlattı. Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, birinci basamak sağlık hizmeti sunan ASM’lerin koruyucu sağlık hizmetlerini vermek yerine, tedavi verilen, reçete yazılan bir polikliniğe dönüşmüş olduğunu dile getirdiler. Acil sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu, özel donanımlar gerektirdiğini belirten hekimler, hafta sonu bu hizmetin verilemeyeceğini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler