AKP baskısı işinden etti

İzmir'in yerel televizyon kanalı 'Ege Tv' haber spikeri ve tartışma programları yöneticisi Alper Baran Esin, AKP Konak Gençlik Kolları başkanlığınca yürütülen kampanya sonucu mesleğinden istifa etmek zorunda kaldı.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 10:48
Abone Ol google-news

Esin” Facebook sayfamda “Dün Gazze’de yaşananlar bugün Türkiye’de yaşanır oldu ne acı. 7 yaşındaki Baran’ı bugün polis Cizre’de katletti. Bu acıyı paylaşmayan, bu fotoğraftaki acıyı hissetmeyenle işim olmaz (Deli Mamoste)” şeklinde bir not yazarak olayın fotoğrafını paylaştım. Bu iletimin hemen ardından AKP Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, “Sizin iftiranızı, yalanınızı kanıtlamak neden bana düşsün? Siz yaptığınız veya paylaştığınız haberi kaynağından doğrulatmadan mı yapıyor, yayınlıyorsunuz? Eğer öyleyse bu öncelikle yaptığınız mesleğin etik ilkeleriyle bağdaşmaz. Yok bağdaşır diyorsanız yarın geleyim genel yayın yönetmenizle birlikte bu konuyu tartışalım. “ diye not yazdı.


Linç kampanyası başlıyor

İşinden istifa etmek zorunda kalışının böyle başladığını belirten Esin, “ AKP Konak İlçe Başkanı aynı zamanda kendisine gazeteci diyen Temel Yıldırım, bana insanları devlete karşı kışkırtma yapmamam gerektiğini, yaptığım hatayı derhal düzeltmemi, aksi takdirde genel yayın yönetmenime bunu ileteceğini ve ‘seni işinden ederim, seni üstlerinden amirlerine şikayet ederim’ tarzında tehdit içeren yazılar yazdı. Ardından bu kişi ve bazı AKP’liler sosyal medya üzerinden beni direk hedef gösteren paylaşımlarda bulundu. Psikolojik bir linç kampanyası başlatıldı. İletilerinde 'Cumhurbaşkanımıza hakaret eden, askerimize polisimize iftira atan bu kişi şu kurumda çalışıyor’ diyerek çalıştığım kurumu işin içine çektiler. Gelen hakaret ve küfürlerin arttığı gibi, çalıştığım kurum üzerinden de malzeme yaparak beni 'linç' kampanyasına uğrattılar. Bu durumda iş arkadaşlarıma ve çalıştığım kurumun etkilenmemesi için istifa etmek zorunda kaldım”

AKP Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmayı düşündüğünü belirten Esin, “ Başıma bir şey gelmesi halinde birinci derecede bunun sorumlusudur. Beni direk hedef gösteriyor. Endişeliyim. Bu sürede kurumum benim yanımda cesurca durdu. Televizyonda çalışan herkes yanımda durdu ve gitmemem gerektiği söylendi. Ama bu insanlar etkili olabilmek için kurumu kullanma gayretindeler. Bu olay o kurumdan ekmek yiyenlere de zarar verebilirdi. Gazeteciyim başka bir iş yapamam. Tüm bu yaşananlar Türkiye’deki herkese ders olmalı”dedi.

13 yıllık AKP iktidarı boyunca insanların doğru bildiklerini söyleyemediklerini ve yaşayamadıklarını belirten Esin, "Millet iradesi" diyenlerin, sandıkta mağlup olunca, farklı çıkan her sesi bastırmak istediğini ifade etti. Esin, artık ülkede gerçek ve tarafsız bir yayın organı bulmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, "Gazetecilerin kimini parayla kimini tehdit ile susturdular. Onlardan olmayan herkes onların gözünde yalan yazan iftira atan oldu. Gözümüze sokulacak gerçekleri inkar eder oldular. Ama artık ülkede gerçek tarafsız bir basın yayın organı bulmakta çok zor. Bazen bir haberin gerçek yüzünü bilip halka yansıtılanın ne kadar yalan olduğuna şahit oldum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler