AKP Denizli'de darda

İktidar partisinin son iki seçimde önemli zaferler elde ettiği kentten izlenimler...

Yayınlanma: 01.03.2014 - 23:41
Abone Ol google-news

Denizli’de son iki dönem yerel yönetimlerde ezici bir üstünlük sağlayan, 19 belediyenin 12’sini kazanan AKP bu kez zorda. Bunu Erdoğan’ın bugüne değin düzenlediği mitingler arasında en zayıf olanına bakıp söylemiyorum. Gerçi bu konuda çok önemli, çünkü mitingin ilan edilen saati 16.00 dolaylarında kalabalık AKP’lilerin açısından can sıkıntısı. Kadınlara ayrılan bölümde toplasanız 300-500 kişi, tek tek saysan sayılır. Ancak tabii sizler bunu televizyonlarda kullanılan teknoloji sayesinde binlerce kişi olarak göreceksiniz.

Yaşasın geniş açılı kamerasıyla boşlukları kapatan teknoloji...

Bu ilgisizliğin, AKP açısından kayıp olduğu bir gerçek.

Peki, gerekçesi ne?

Yolsuzluk savları etken.

Daha da önemlisi tarikatların güçlü olduğu bölgede cemaat, AKP çatışmasının altı çiziliyor. Çiziliyor çünkü son genel seçimlerde hizmet hareketi etkin olarak sahaya inmişti. Özellikle İlhan Cihaner adaylığı nedeniyle cemaat varını yoğunu ortaya koymuş, kapı kapı dolaşmış, seçimlere yönelik özel gazeteleri ve yayınlarıyla AKP’ye destek vermişti. Bir önceki seçimde AKP’nin oyları 205 binden, 280 bine yükseldi. Şimdi tersi durum söz konusu. Cemaat, AKP’ye karşı çalışıyor.

Öte yandan Süleymancılar gibi diğer tarikatlar da, AKP’ye uzak. Bu arada ilginç bir gelişme daha var. Durumun kötüleştiğini fark eden AKP’nin Subaşıoğlu ilçesinde cemaate yakın bir ismin aday göstermesi. Pamukkale’de de benzer bir yaklaşımla Nurculara yakın ismin çıkarılması durumu ilginç kılıyor. Bakalım bu durum nasıl yansıyacak.

Öte yandan büyükşehir olan Denizli’de özellikle ilçelerde AKP’nin aday seçiminde yaşanan çatışmaların da etkisinden söz ediliyor. Örneğin Buldan da mevcut belediye başkanının gösterilmemesi, üstelik DP’ye geçmesinin, AKP’yi dördüncülüğe bile itebileceği söyleniyor. Bu arada son 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Denizli’de görünmedik biçimdeki 40 bin kişilik yürüyüşün de altını çizmeliyim.

Akşam saatlerinde Denizli’ye ulaşan Başbakan’ın canı sıkıldı mı bilmiyorum ama yukarıda belirttiğim unsurların yanı sıra CHP’ye, cumhuriyetçilere, solculara, ateistlere savaş açan Erdoğan bu kez kentte umduğunu hiç bulamayacak anlaşılan...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler