AKP'den Ensar Vakfı'na da davet

AKP Olağanüstü Kongresi'ne Ensar, TÜRGEV, Okçular Vakfı, Deniz Feneri de davet edildi...

Yayınlanma: 13.05.2016 - 10:15
Abone Ol google-news

AKP’de genel başkanın değişeceği 2. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklar sürüyor.

Kulisler, Genel Başkan ve Başbakan adayının kim olacağı, Başbakan’ın belirlenmesinin ardından kabinedeki değişikliğin ne yönde olacağı sorularının yanıtını ararken, AKP Genel Merkez de kongreye davet edilecek isim ve kurumlar üzerinde çalışıyor.

Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, kongreye davet edilecek listenin, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bölümünü hazırlıyor.

Hüda-Par ve Saadet 

Listeye göre HDP, kongreye davet edilmedi. Siyasi parti davetlerinin genel başkanlık düzeyinde olduğunun görüldüğü davet listesinde; CHP, MHP, BBP, DSP, Demokrat Parti, Anavatan Partisi’nin yanısıra HÜDA-PAR, Saadet Partisi de bulunuyor.

TÜSİAD ve MÜSİAD 

Listeye göre; TOBB, TESK, Memur-Sen, Türk-İŞ, Hak-İŞ, Kamu-SEN, TİSK, DİSK de kongreye davet edildi. TÜSİAD ve MÜSİAD’a da genel başkanlık düzeyinde davetiye gönderildi.

Ensar ve TÜRGEV

Karaman’daki cinsel istismar skandalı ile gündeme gelen siyasi gündemi uzur süre meşgul eden Ensar Vakfı’nın da sloganı ve konsepti “Kutlu Yürüyüşe Devam” olarak belirlenen Olağanüstü AKP kongresine davet edilmsi dikkat çekti. Davetiyenin Ensar Vakıf Genel aşkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildiği öğrenildi.

Bilal’in ilgi alanı 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’in davetiyesi ise vakıf başkanı Arzu Akalın ismiyle hazırlandı. Yine Bilal Erdoğan’ın kuruculuğunu yaptığı, Mütevelli Heyetinde koltuk sahibi olduğu Okçular Vakfı ile Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da kongreye davet edilen kurumlar arasında yer aldı.

İlim Yayma, Ezher Mezunları, Ümmet Vakfı

Hükümete yakın olarak bilinen, başta eğitim olmak üzere her alanda İslami söylemleri, plan ve projeleri ile öne çıkan vakıf ve dernekler de ihmal edilmedi. ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Milli Türk Talebe Birliğ, Birlik Vakfı, Mazlum-Der, İHH, Cihannüma, Ezher Mezunları Derneği, Hayrat Vakfı, Osmanlı Araştırma Vakfı, TİMAV, Ümmet Vakfı gibi çok sayıda kuruluş, Genel Başkan değişiminin yaşanacağı olağanüstü kongreye davet edildi.

İsmailağa Cemaati'ne de davet
Deniz Feneri Derneği ile birlikte İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın da davet edildiği görüldü.

Muhtarsız olmaz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık Saray’ında ağırladığı muhtarlar da unutulmadı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu, Muhtarlar Federasyonu genel başkanlık düzeyinde kongreye davet edildi.

Alevi Ocakları 
Alevi kesimden ise hükümetin cemevlerine alternatif olarak planladığı ocaklar listeye eklendi. Baba Mansur ocağı, Derviş Cemal Ocağı, Güvenç Abdal Ocağı, Sarı Saltuk Ocağı’na davetiye gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler