AKP'den itiraf gibi savunma

AKP Grup Başkanvekili Aydın, 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kaçaklığı mahkeme kararına uyulmamasından’ dedi.

Yayınlanma: 28.11.2014 - 10:28
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu’nda yargı paketinin görüşmeleri sırasında CHP’li Levent Gök’ün  Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını gündeme getirdi.

Önce söz konusu mahkemenin kararının Ankara 11. Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını açıklayan Bozdağ, düzeltme yaparak yürütmeyi durdurma kararının bölge idare mahkemesi tarafından
reddedildiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, yargı paketi üzerindeki görüşmelere dün de devam edildi. Pakette yapılan değişiklikle Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu’nun toplantı ve görüşme sayısı 25’e düşürüldü. Böylece hükümetin kurulda çoğunluğu sağlayabilmesi kolaylaştırıldı. Görüşmeler sırasında yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı binasının kaçak olduğu konusu gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bu yapı kaçak değil, bu belgelerle de sabit. Bütün koruma kurullarından gerekli izinler alınmış. İnşaat başlangıcında yapı ruhsatı çıkarılmış. Koruma kurullarından da izinler alındığı için sit  alanına da bir müdahale söz konusu değildir. Bu sarayın kaçaklığı yapı ruhsatından ve yapı kullanma izninden kaynaklanmıyor. Bu yapının kaçaklığı, birinci derecedeki sit alanının üçüncü dereyece dönüştürülmesi ve bunu iptal eden yargı kararını saymamanızdan kaynaklanıyor” dedi.

CHP’li Gök ise Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının ortada olduğunu, bunun kaldırılmadığını belirterek, “Ama endişem odur ki, 5. İdare Mahkemesi’nin başkan ve  üyeleri değiştirilebilir bu arada. Bir mahkeme kararı ortadayken, bu mahkeme kararına uyulmasını  bakandan beklemek hepimizin hakkıdır” diye konuştu.

Bozdağ’dan kaçak düzeltmesi

Gök’e yanıt veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 5. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının  bölge idare mahkemesini tarafından kaldırıldığını söyledi. Bunun üzerine Gök, 5. İdare Mahkemesi kararını kaldıran Bölge İdare Mahkemesi kararının ne zaman alındığını sorarak kararları istedi.

Daha sonra sözlerini düzelten Bozdağ, “Gök’ün bahsettiği 5. İdare Mahkemesi kararıyla ilgili bilgi verirken, bürokratlar arkadaşlara 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın akıbetini sorduğumda ‘bölge idare mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi’ şeklinde bilgi verdiler. Ben de bunun üzerine size yürütmeyi durdurma kararı olduğunu ifade ettim. Siz bana kararı söylediniz. Ben kararı istedim, onlar yürütmeyi durdurma talebine ret kararı verildiğini bana anlatırken, sehven öyle bir ifadede bulundular. Kusura bakmayın. Düzeltiyorum, 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşı  itiraz, bölge idare mahkemesi tarafından reddedilmiştir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler