AKP’li başkandan köylülere hakaret

AKP’li başkandan Hemşinli kadınlara hakaret: “Bol makyajlı, mini etekli kızlar eylem yapıyor! Yeşil Yol eylemi değil, sanki mini etek defilesi”.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 05:54
Abone Ol google-news

Rize’nin Çamlıhemşin Samistal Yaylası’nda başlayan ‘Yeşil Yol’ protestoları ve özellikle de kamuoyunda ‘Havva Ana’ olarak tanınan Rabiya Bekar’ın çıkışlarının ardından, Yeşil Yol olarak tanımlanan projeye destek vermeye çalışan bir kısım yandaş medya ve AKP’li, eylem yapan insanlara ve köylülere hakaretler yağdırmaya başladı.

‘Havva Ana’ olarak kamuoyunda oldukça sempati kazanan Rabiya Bekar’a karşı yalan ve sahte belge ve haberlerle başlatılan karalama kampanyasından sonra Rize’nin Hemşin ilçesinde yapılan ‘Yeşil Yol’ karşıtı eylemde de kadınlar hedef gösterildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Rize’nin Hemşin ilçesinde Yeşil Yola karşı yapılan eyleme katılan kadınları hedef alan AKP Hemşin Gençlik Kolları Başkanı Şefik İnce, kendine ait sosyal medya hesabında, “Mini etekli kızlar gelmiş eylem yapıyor, sanki Yeşil Yol eylemi değil mini etek defilesi” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Hemşinliler ayakta

AKP’li başkanın paylaşımlarının ardından kendinin servis ettiği ileri sürülen ve “AKP’nin yayın organı olarak bilinen” 3 farklı internet haber sitesi de, bu paylaşımdan yola çıkarak benzer haberler yaptı.

İnce’nin bu paylaşımları ile internet sitelerinde yapılan haberler, Hemşin başta olmak üzere tüm bölgede yaşam mücadelesi veren yöre halkının büyük tepkisini çekti. Hemşin’de geçen pazar günü gerçekleştirilen ‘Yeşil Yol’ karşıtı protestoya katılan yüzlerce kişi, gelişmeler karşısında tepkilerini dile getirirken; horon ve türkülerle projeye karşı olduklarını ifade etti.

Çamlıhemşin’de de büyük tepki çeken paylaşım ve haberlere tepkiler üzerine, AKP’li Başkan Şefik İnce, sosyal medya paylaşımındaki ifadeleri kaldırdı, internet siteleri ise haberleri değiştirdi. Hemşin’de hedef alınan kadınlardan Demet Atagün, “Bunlar sapık ruhlu insanlar. Ben buraya İstanbul’dan geldiysem, İstanbul’a da buradan gittim” şeklinde ifadeler kullandı ve tepkisini dile getirdi. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlarda bulunan ve konuyu haberleştirerek kadınları hedef gösteren, ötekileştiren ve cinsiyetçi haberle alakalı Cumhuriyet savcılıklarında suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Yürütme Kurulu Üyesi Kamile Kaya, “Kadına karşı cinsiyetçi ve aşağılayıcı bakış açıları olanlar yaşanan bir doğa katliamı ile ilgili yapılan basın açıklamasında da söylenenlerden çok, kadının giydiği kıyafet üzerinden haber yaparlar” şeklinde tepkisini dile getirdi” dedi.

‘Terbiyesizlik yaptım!’

Sosyal medya üzerinden de yayılan tepkiler sonrasında konuşan Hemşin AKP Gençlik Kolları Başkanı Şefik İnce, “Ben bu yönde bir küçük paylaşım yaptım. Bir terbiyesizlik yaptım.

Sonra hata yaptığımı anlayınca paylaşımımı kaldırdım” dedi. İnternet haber sitelerindeki haberlerin kendisinden kaynaklanmadığını ileri süren İnce, “Gerekli kişilerden özür diledim. Ancak benden sonra bazı haber siteleri böyle haberler yapmış.

Bu haberlerin benimle ilgisi yok. Ben de bu haberlere üzüldüm” şeklinde kendini savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon