AKP'nin TIR'la imtihanı

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili olarak 1.5 yıl içinde kim, ne dedi?

Yayınlanma: 01.06.2015 - 11:39
Abone Ol google-news

MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AKP’li yetkililerin yaptıkları açıklamalar şöyle:

Efkan Ala/ 2 Ocak 2014

Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek. MİT tırlarını durdurarak Türkiye’yi dünyaya terörist ilan etmeye çalıştılar.

Hayati Yazıcı/5 Ocak

Bu günlerde sözü edilen, taşıma yapan TIR olduğu söylenen aracın, gümrük kapılarından bizim kayıtlarımıza göre çıkışı söz konusu değil...

Tayyip Erdoğan/20 Ocak

Savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Ve MİT’in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur.

Burhan Kuzu - 24 Ocak

Velev ki bu TIR’larda MİT, Suriye ‘de her gün bombalar atılan Özgür Suriye Ordusu’na ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayri vicdani? TIR’lara karşı yapılan operasyonlarda hedef İHH’yi yıpratmaktır.

Hayati Yazıcı - 25 Ocak

İstihbarat teşkilatımıza ait o araçların güzergâhları itibarıyla hukukumuza göre kontrol ve denetimle görevli organların usulüne uygun olarak bilgilendirilmiş olmasına karşın bir yerde bir savcı, bir emniyet, bir jandarma, mahkeme kararı alarak veya gecikmesinde sakınca var diyerek bu tür taşımalara müdahale etmesi hukuk dışıdır.

Erdoğan - 17 Şubat

İstihbarat teşkilatı, Suriye’ye, hem de Suriye’deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım taşıyacak, birileri bunu silahla, zorbalıkla engelleyecek. Ey paralel yapının savcısı, sen benim bilgim olmadan, iznim olmadan MİT’e müdahale edemezsin. Bu ne cesaret? Bu millet bunu affetmez.

Erdoğan - 25 Temmuz

MİT’in TIR’ını durduramazsın buna yetkin yok arayamazsın. Bunlar Türkmenler’e insani yardım götürüyordu.

Davutoğlu - 28 Aralık

Suriye’deki mazlumlara yardım için giden MİT TIR’larına operasyon yapma zilleti gösteren herkes hesap verecek.

Davutoğlu - 3 Ocak 2015

MİT TIR’larına yönelik operasyonla, bu millete tekrar karanlık ve zillet içinde günler yaşatmaya yeltendiler ama biz bunlara karşı en güçlü şekilde dirayetle durduk.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler