AKP'ye yakın müdürler sınavı geçti

Atanacak müdürlerin önceden belirlendiği haberimiz doğrulandı.

Yayınlanma: 28.10.2014 - 09:37
Abone Ol google-news

Amasya Gümüşhacıköy ilçesinde okul müdürlüğüne atanacakların önceden belirlendiği iddialarının  dün yapılan mülakatta doğrulandı. Ataması beklenen 14 kişilik listeden 11’i yüksek puan alarak  mülakatı geçti.

Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, okul müdürü atamalarına  yönelik mülakattan önce atanacak müdürlerin listesinin hazırlandığını belirterek söz konusu listeyi  gazetemize ulaştırmıştı.

AKP’li Avni Erdemir’in 8 akrabası, İlim Yayma Cemiyeti, AHİMDER gibi hükümete yakın, dini  referanslı dernek ve vakıflarlara üye kişilerin mülakattan yüksek puan alarak okul müdürü olarak  atanacağı iddia edilmişti. “Akrabalara özel atama” başlığıyla gazetemizde yayımlanan haberin ardından dün Gümüşhacıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mülakat sonuçlarını açıkladı. Mülakattan önce gazetemize ulaşan listede yer alan 14 kişiden, AKP’li Erdemir’in akrabası Sadık Erdemir,  Süleyman Tonguş ve Abdullah Kuzu listeye giremezken, Erdemir’in amcasının oğlu Rüştü Erdemir 83.6, dayısının oğlu Murat Altındağ 74.6, yakınlarından Bünyamin Doluel 71.4 puanla listeye girdi.

Gazetemize gönderilen listede yer alan isimlerden İlim Yayma Cemiyeti ve AHİMDER Üyesi Ali İmbat 94.4, Eğitim-Bir-Sen kontenjanından listeye alınacağı iddia edilen Ender Ayrık 80, Cevdet Koç 84.6,  Mustafa Keleş 83.4, Mehmet Yüksek 83 puan alarak başarılı oldu. 154 kişilik listede Eğitim Sen  üyesi hiçbir öğretmen yer almazken, Türk Eğitim-Sen üyesi 22 öğretmen listeye girebildi. Ancak
onlar da 70 puanın altında aldı.

Merzifon’a karışmıyor ki!

Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, “Ben 14 kişi mülakattan geçecek diye Amasya Valiliği’ne dilekçe vermiştim. Bu 14 kişinin 13’ü mülakattan geçti. AKP’ye yakın olan kişiler  mülakattan geçmiş. Türk Eğitim-Sen’li olup da listede yer alan 22 kişi 70 puan altında almış. Sonuçlara itiraz edip dava açacağız” dedi. Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı
Serdar Gül de “AKP hükümeti kendisinden olmayanı mülakatta eleyerek, eğitimi nasıl bir yere getirmek istediğini izliyoruz” dedi. AKP’li Avni Erdemir ise “Adam bir yerde, makamda, ben milletvekili oldum diye oraları terk mi etsin. Cumhuriyet gazetesi gibi düşünecek değilim ben. Bundan da onur duyarım” dedi.

Gazetemizi arayan Rüştü Erdemir ise haberde isminin geçmesine üzüldüğünü belirterek, “Habere  Merzifon falan yazmışsınız, Avni Erdemir Merzifon’daki atamalara karışmıyor ki” ifadeleri dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler