Akşener'den çarpıcı açıklamalar: HDP, Tunç Soyer, Melih Gökçek...

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener, İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer için; 'babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka' açıklaması yaptı. Tunç Soyer'in babası Alparslan Türkeş'in idamla yargılandığı bir davada savcıydı.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 09:58
Abone Ol google-news
<video:1222581>



İYİ Parti Başkanı Meral Akşener'in gazetecilerle yaptığı kahvaltı sırasında yaptığı açıklamalardan önemli satır başları şöyle;

-Başkanlık seçiminden sonra ittifak zorunluluğu oldu. Cumhur ittifakını iktidar partisi olarak tanımlamak normal. Şahsıma 24 Haziran seçimlerinde söylenmedik söz kalmadı.

-5 milyon oy aldık. Seçmenin büyük bölümü Millet ittifakına oy verdi. Yerel seçime gidiyoruz, muhtar belediye meclisi üyesi seçeceğiz. 4 yıl daha seçim yok. Dolayısıyla Allah Allah nidalarıyla seçime gidilmesini anlamış değilim.

Tunç Soyer açıklaması

-Tunç Soyer için; babadan oğula suç geçmez. Nurettin Soyer bir vaka. Müsavat Dervişoglu: ne zaman televizyona çıksam Tunç Soyer karşıma çıkıyor.

-Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık. Kendisine hiç 'Kimin oğlu olduğu' üzerinden kendisine eleştiri yöneltmedim.

-12 Eylül mahkemelerini yaşadım.

-Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir.

-Soyerin aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturacağını. CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer in adaylığının bir mahsuru yoktur. Şahsen benim karşı duruş, dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum.

-İşbirliği yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak. 

HDP ittifakı sorusu üzerine

-Bu çok ayıp. Biz HDP ile ittifak yapmıyoruz ki... Ankara ortak adayı olarak Ankara’yı kazanacağı görünüyor. HDP konusuna gelince. HDP üç yerde aday çıkarmıyor. İzmir’de çıkarsa ne olur çıkarmasa ne olur. İstanbul Bağcılar’da yüzde 20’leri geçen oy alır.

-AKP yüzde 50’larde oy alır.

-Israrla bir şey söylüyorum,HDP'nin iktidar ile olan ilişkisiyle muhalefetle olen ilişkisi arasında dağlar kadar fark var. HDP ile haşır neşirlik iktidarla daha çok gibi görünüyor.

- 28 şubatta Albayrak'ların evi basıldığında avukatının aradığı bendim. Ama o gönül köprüsü yıkıldı.

- İktidari çok seçebilirsiniz, onun için ölede bilirsiniz. Siyasette gönül köprülerini yıkmayın.

-Bir siyasetçinin anasına sövülmez ne yaptınız? Torununa gayri meşru dediniz. Yapmayın.

-İl başkanı Soyer konusunda bana sorarak açıklama yaptığını söyleyemem. İl başkanımız son derece aklı başında biridir. İstismar bataklığı oluşturulacağı için Soyer’in üzerine düşeni yapması gereğini içeren nezaketli bir açıklama.

-İl başkanımız son derece aklı başında biridir. İstismar bataklığı oluşturulacağı için Soyer’in üzerine düşeni yapması gereğini içeren nezaketli bir açıklama.

'Bu iktidarı mutfak yıkacak mutfak...'

-Bir PKK'liye taş atmamış insanlar beni bu konuyla suçluyor. Biz yerel seçimi sistemin tartışılacağı bir konu olarak görmüyoruz. Bu iktidarı mutfak yıkacak mutfak...

-Belediyeler değişti diye haydi seçim diye bir şey yok. Mutfak yanıyor. 4 yıl sonra seçim olur; ekonomi düzelirse ayrı bir mantıkla seçim olur.

-CHP; Kılıçdaroğlu açısından bakıldığında çok kolay yönetilebilir bir parti değil. Çok köklü bir parti. Bunun için müzakereler uzun sürdü. Sonuçlar yüzde yüz içimize sindi mi, sayın Kılıçdaroğlu da buna evet diyemez.

-Kendileri her haltı yapıp karşısındakini çerçevelemeye çalışan bir tavır var.

-Bazen hisler matematiği ortadan kaldırıyor. İkametim Üsküdar’da evimizde 5 oy var CHP’ye vereceğim. Bazı ilçelerde hissi davranılıyor. Teşkilat diye bir vaka var. Maalesef oluyor.

Seçim güvenliği

-Hileler sandık başında olur. Sigara içmeye dışarı çıkarsa hile olur. Tutanağı almazsa olur. Yazılıma müdahale konusu yalan. Bu seçmeni sandık başına gitmemesi için yürütülen bir psikolojik harekat.

-Küçük ilçelerde, kaymakam, polis müdürü muhtarlar üzerinden, hizmet getirme ile ilgili tehdit edilir. Bu dönemde daha sert yıpılıyor. Uyanık olunması gereken yer sandık başıdır.

-Bizim 25 Haziran’da sistemimiz çökmedi. Sonuçlar geldi. Seçmen sardığa giderse siyasi partiler sandığı korursa büyük bir sorun olmaz. Dini vaatler: ben dini eğitim aldım bize söylenen şirke varmayın. Bunların hepsi şirk. Bu vaatler endişenin sonucu. Sn. Yılmaz iyi tahsille biri. Niye böyle yaptı bilemem. Sayın Erdoğan’ın beka sorunu yok.

-Sn. Bahçeli hepimizi attığı için onun da beka sorunu yok. Nasıl bu beka noktasına geldi bilmiyorum. Yerel seçimlerle ne ilgisi var. Türkiye beka sorunu yaşamayan bir ülke değil. Ama bunun yerel seçimle ne ilgisi var.

Seçim kriteriniz nedir?

-İttifak kanunda yok. Sanıyorum, belediye başkanlıkları üzerinden sayım yapılacak. Bizim alma ihtimalimiz yüksek olan Manisa, Denizli, Balıkesir. Mersin özel önem verdiğimiz bir yer. Bunların alınması hayalim ve hedefim. Düzce, Kırıkkale, Afyon alınabilir görülüyor. Mevcutların üzerine ne koyarsak başarılı oluruz.

-7,3 almanın travmasını yaşadım. 7 ayda iki seçim hepimizi yordu.

Melih Gökçek'e yanıt

-Sn. Gökçek’in iriyarı konuşup ispatlayamadığını bilirim. Köken anlamında işe baktığınızda ben mübadil bir ailenin çocuğuyum. Makedonya’dan ailesi gelse ne olur gelmese ne olur.

-Anne tarafından gönderilmiş Afşar. Baba tarafı Diyarbakır savcı köyünden gönderilmiş Balkanlar’a. Bunu söylediğim için Kürtçü oldum. Bu düşmanlığın arkasında ne var anlayamıyorum.

-Çok çirkin ve terbiyesizce bulduğumu söylemek isterim. Nereden gelirse gelsin Türkiye’yi tercih etmiş.

-Erhan Usta’ya ihraç edildiği atıldığı için davet ettim yemek yedik. Arzu ederse mv. olarak arzu ederse Samsun BŞ adayı olarak katılabileceğini ilettim. Mv. olmak için biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler