Ali İbrahim Eroğlu, Munzur Nehri’ne düşerek kaybolan oğlunun bulunmasını istiyor

Tunceli Barosu ve yurttaşlar yetkililere çağrı yaparak daha profesyonel ekiplerle arama yapılmasını isterken babası Ali İbrahim Eroğlu, “Kurban olayım oğlumu bulun” dedi.

Yayınlanma: 21.06.2019 - 21:56
Abone Ol google-news

Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Yoncalı Köyü’nde hayvan otlatırken yol kenarında otobüsün bağaj kapağının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düşerek kaybolan ve yaklaşık 1 haftadır kendisinden haber alınamayan Engin Eroğlu (28) için Tunceli Barosu ve yurttaşlar yetkililere çağrı yaparak daha profesyonel ekiplerle arama yapılması gerektiğini belirtti. Eroğlu’nun babası Ali İbrahim Eroğlu da“Suyun debisi yüksek olduğu için arama yapan insanlar korkuyor. İyi elemanlar buraya gönderilsin ki benim oğlum bu sudan çıkarılsın, ben bunu istiyorum. Kurban olayım size oğlumu bulun” dedi.
Geçen cumartesi günü küçükbaş hayvanları otlatmaya götüren Ergin Eroğlu’nun eve dönmemesi üzerine ailesi durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirmişti. Bunun üzerine AFAD, Jandarma, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıçlar ve yurttaşlardan oluşan 200 kişilik ekip, ilk gün arama çalışmasına başladı. İlk yapılan aramada Eroğlu’na ait cep telefonu ve şapkası Munzur Nehri kıyısında bulunmuştu. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmaları Munzur Nehri’nde yoğunlaştırdı. Baba Ali İbrahim Eroğlu, “Suyun debisi yüksek olduğu için arama yapan insanlar korkuyor. İyi elemanlar buraya gönderilsin ki benim oğlum bu sudan çıkarılsın, ben bunu istiyorum. Yalvarıyorum oğlumu bulun. Benim oğlum bulunsun ben hiçbir şey istemiyorum. Kurban olayım size oğlumu bulun. Devletten bunu istiyorum” dedi.

Sosyal medyada kampanya

Arama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirten yurttaşlar da sosyal medyadan profesyonel ekiplerle arama çalışmasının yapılmasını istedi. Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, AFAD, UMKE ve komşu illerden gelen diğer kurumların çabasını ailenin gördüğünü özellikle gönüllü insanların çabasını önemsediklerini ancak hem yağmurdan dolayı su bulanıklığı olduğunu hem de su içerisinde girdap ve kayalık alanlar olması nedeniyle aramanın zorlaştığını belirterek “Su bulanık, sualtını gösterir kameraların kullanılması gerekiyor. Jandarmanın da profesyonel ekibinin, sualtı ekibinin çalışmalara katılmasını istiyoruz. Rafting ekibinin su üstünde taraması da önemli. Ülke çapındaki profesyonel ekiplerin buraya gelerek çalışmalara katılmasını istiyoruz ve olay yerinden il merkezine kadar 45 km mesafenin bir koordinasyon mekanizması kurularak aranmasını istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler