Ali İsmail Korkmaz unutturulmuyor

Gezi Direnişi sürecinde Eskişehir'de polisler ve sivil faşistler tarafından dövülerek katledilen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz adına ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), birinci yılını doldurdu.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 10:56
Abone Ol google-news

ALİKEV Yönetim Kurulu Başkanı Emel Korkmaz, “Oğlum Ali İsmail 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum İçin Gençlik” hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Okulun bahçesini temizlemekle işe başlayan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok etkinlikler yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu . İşte onun anısını yaşatmak ve yarınlara bu mücadele kişiliğini unutturmamak için kurduğumuz vakfa gösterilen ilgi bizi ayakta tutuyor” dedi.

 

ALİKEV etkinlikleri

Eski Antakya evleri arasında, Ulucami Mahallesi Bedesten Sokak'da bina ALİKEV merkezi için kuralandı. Babası Şahap Korkmaz ve akrabalarının kol gücüyle de çalışıp yeniden restore edilen bina, 10 bine ulaşan kütüphanesi ve atelye odalarıyla etkinliklere başladı. Gençbank ekibi, belgesel gösterimler, futbol turnuvaları, fotoğraf sergisi,imza günleri, resim yarışması, otizimli çocuklarla kuş evi projesi, dans, ekoloji alanlarında da etkinliklerde bulunuyor.

ALİKEV hakkında daha fazla bilgi ve maddi yardım için https://alikev.org adresine başvurulabiliniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler