Ankara'da gözler ABD'deki seçimlerde

Dünyada tüm gözler, “tarihinin en heyecan verici başkanlık seçimi”nin yaşandığı ABD’ye çevrilirken, Ankara’da, oluşacak yeni yönetimin Türkiye’nin ABD için taşıdığı “stratejik önem”i hızlı bir biçimde kavrayacağı, ikili ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için “yeni açılımlar” yapacağı umuluyor.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 12:09
Abone Ol google-news

Ankara’da 4 Kasım seçimlerinin ardından oluşacak yeni yönetimin, ikili ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi için “yeni açılımlar” yapacağı umuluyor.

ABD’deki seçim kampanyasını çok yakından izleyen Ankara’da “heyecanlı” bir bekleyiş gözleniyor. Ankara, PKK ile mücadelede son bir yılda sürdürülen yakın istihbarat işbirliği başta olmak üzere, yeni yönetimle tüm alanlarda ilişkileri ileriye götürmek istiyor. Bu amaçla da yeni yönetimin, yakın ilişkileri ve işbirliğinin tüm alanlarda daha da geliştirmek amacıyla “yeni açılımlar yapacağı” umudu bulunuyor. Yeni yönetimin hızlı bir biçimde Türkiye’nin “stratejik önemi”ni kavrayacağı düşünülüyor.

Bu arada, seçim öncesi diplomatik kanallardan her iki adayı, Barack Obama ve John McCain’in danışmanlarıyla yapılan temaslar anımsatılıyor. Ankara’da, iki yıla yakın devam eden seçim kampanya boyunca, yeni yönetimin, seçim dönemde sarfedilen sözler ne olursa olsun, görevi devraldığında Türkiye’nin ABD için taşıdığı “stratejik önem”i kavrayıp ona göre politika izleyeceği inancını hep taşıdı. Bu bağlamda, “Ermeni soykırımı” dahil, seçim kampanyası sırasında dile getirilen “rahatsız edici” bazı görüşler için “Bunları seçim kampanya sırasında söylenmiş sözler olarak görüyoruz ve aklı başında her iktidar, Türkiye ile ilişkilerin önemini farkında oluyor” ifadeleri kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler