Ankara'da, şeriat çağrısı yapan provakatif bildirilerde 'Furkan Vakfı' iddiası

Ankara'da bina önlerine bırakılan şeriat çağrısı içerikli provakatif bildirilerin, Alparslan Kuytul'un başkanı olduğu Furkan Vakfı ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Vakıf ise bildirilerle hiçbir alakalarının olmadığı yönünde açıklama yaptı.

Yayınlanma: 17.01.2021 - 00:30
Ankara'da, şeriat çağrısı yapan provakatif bildirilerde 'Furkan Vakfı' iddiası
Abone Ol google-news

Ankara'nın Mamak ilçesinde, bugün evlerin kapı önlerine şeriat çağrısı yapan provakatif bildiriler bırakıldı. Yurttaşların şikayeti üzerine emniyet güçlerince başlatılan soruşturma kapsamında, bildiri üzerinde 'bize ulaşın' diye belirtilen F.S.'ye ait sosyal medya hesabının Furkan Vakfı ile bağlantılı olduğu belirlendi.

Ayrıca, bildiri metninde yer alan 'İmanımızı nasıl muhafaza ederiz?' isimli videonun Furkan TV isimli sosyal medya kanalından paylaşıldığı ve videonun Furkan Vakfı Başkanı olarak tanınan Alparslan Kuytul'un 2009 yılındaki konuşması olduğu öğrenildi. 

Güvenlik güçlerinin bildiriyi dağıtan kişilere yönelik yakalama çalışmaları sürüyor.

FURKAN VAKFI: ALAKAMIZ YOK, OPERASYON HAZIRLIĞI VAR

Furkan Vakfı ise bildirilerle ilgili kendilerinin işaret edildiği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaptı. Kendilerine yönelik yeni bir operasyon yapılması için "karanlık bir yerden düğmeye basıldığı" öne sürülen Furkan Vakfı açıklamasında, "Kapılara bırakılan söz konusu bildiride Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin konuşmalarından kesitler olduğunu öğrendik. Sözü geçen konuşma ile bildirinin konusunun hiçbir alakası yoktur. Sadece bizimle bağlantı kurulmasını sağlamak için oradan alıntılama yapıldığı açıktır. Gerek bildirinin altında adı geçen F.S (Fatih Sadri'nin) ve gerekse bu tuzak bildirinin Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı ve Furkan Gönüllüleri ile uzaktan yakından alakası yoktur" denildi.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler