Ankara'da yasak üstüne yasak

Dört konfederasyonun oluşturduğu komite bugün düzenlediği basın toplantısı ile kutlamalara ilişkin ayrıntıları paylaşırken Türk-İş Başkanlar Kurulu, dün yönetim kurulunun aldığı Kadıköy'de 1 Mayıs'ı kutlama kararını onayladı. Türk-İş ayrıca her ilde gerek meydanlarda gerekse işyerlerinde kutlama yapacak.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 22:12
Abone Ol google-news

Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santrallarının satılmasına karşı çıkan işçilere yine yasak üzerine yasak getirildi. Önce işçilerin toplu olarak Muğla’dan Ankara’ya gelmeleri otobüs yazıhanelerine gidilerek engellendi. Yatağan’da TOMA’lar devriye gezdi. İhale Kurtuluş’daki Özelleştirme İdaresi’nin önünde yapılacaktı ancak Ankara Valiliği, Kurtuluş dışında Kızılay da dahil geniş bir çevrede toplantı ve gösteriyi iki gün yasakladı. Türkiye Maden-İş Sendikası’nın uzun uğraşları sonunda Emniyet sabah işçilerin belirlenen güzergâhta yürüyüş yapabileceklerini “sözlü” olarak sendikaya iletti.

Kemerköy ve Yeniköy termik santralları ile Kemerköy Liman Santralı’nın satışına teklif verme süresi bugün dolacak. Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, 200-300 işçiyle birlikte otobüslerle Ankara’ya gelmek istediklerini, ancak engellendiklerini söyledi. Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, ilçeden toplu çıkışların yasaklanmasının ardından Ankara Valiliği’nin toplantı ve gösterileri de yasaklayan kararının sendikaya tebliğ edildiğini kaydetti. AKP’nin faşizmi de aşan uygulamalarına karşı kendilerinin de önlem aldığını vurgulayan Girgin, “AKP’nin baskısı, faşizan uygulamaları maden ve enerji işçisini daha da çelikleştiriyor. Basın açıklaması için önceden izin almak gerekmemesine rağmen adına demokrasi denen rejimde bunlar yapılıyorsa, buna faşizm demek bile hafif kalıyor. TEKEL mücadelesi AKP’nin kâbusu olmuştu. Yine benzer bir direnişle karşılaşmanın korkusunu yaşıyorlar. Ama bizler her şartta Ankara’da olacağız. İşçi arkadaşlarımız, bireysel olarak Ankara’ya ulaştı. Öğleden önce Özelleştirme İdaresi önünde olacağız” dedi.

Valiliğin yasaklama kararının ardından dün Türkiye Maden-İş Sendikası ile Emniyet arasında görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye Maden-İş, gelişmeleri anlık olarak Türk-İş’e de aktardı. Sendikalar yürüyüşe izin verilmesini istedi. Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Görüşmeler sonunda Emniyet sabah saat 11.00’de Toros Sokak’ta toplanılarak Özelleştirme İdaresi’nin önüne yürünmesine ve burada basın açıklaması yapılmasına sözlü olarak izin verdi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler