“Annem ölmesin”

İstanbul Sultangazi’de, eşine şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı olan, dolandırıcılık suçundan da ev hapsi verilen Soner Göztepe, geçen cuma akşamı boşandığı eşine, kızına ve oğluna bıçakla saldırarak yaraladı. İfadesi alınan zanlı serbest bırakıldı. Duruma tepki gösteren kızı Cennet Göztepe (23), Twitter’den “Annem ölmesin” diyerek yaşadıklarını duyurdu.

Yayınlanma: 09.09.2019 - 21:59
Abone Ol google-news
“Annem 6 eylül cuma akşamı 2 yıldır boşanmış olduğu babam tarafından yine bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de bir hastanenin acilinde. Ne polis, ne güvenlik vardı. Kimse müdahale etmedi” açıklamasında bulunan Cennet Göztepe, sesini duyurabilmek için  change.org’dan da kampanya başlattı.

2 yıl önce boşanan Soner Göztepe, geçen hafta Sultangazi Tıp Toplum Merkezin’in önünde eski eşini ve kızını cebinden çıkarttığı bıçakla saldırarak yaraladı. Olayın ardından yakalanan Göztepe, Esentepe Sultangazi Polis Merkezi’nde ifade verdi ve serbest bırakıldı. Karnından bıçaklanan annenin durumu ciddiyetini koruyor.

‘Can güvenliğimiz yok’
Annesini ve kardeşini babalarından korumaya çalışan Cennet Göztepe, yaşadıklarını gazetemize anlattı. Göztepe, babası hakkında uzaklaştırma kararı ve ev hapsi kararı olduğunu anımsatarak “Akşam 21.00’den sonra, sabah 07.00’ye dek evden çıkamayacaktı. Buna rağmen evden çıktı, annemi ve bizleri öldürmeye teşebbüs etti. 7 Eylül’de gözaltına alındı ve ifadesi alındı, aynı gün serbest bırakıldı. Can güvenliğimiz yok. Bir çok evlât gibi ben de kardeşim de annesiz kalmak istemiyoruz. Annemi kaybetmek istemiyorum. Durumu ağır. Bizler de yaralıyız. O adam bir daha gelse kendimizi koruyabilecek durumda değiliz. Bu adamın cezasını çekmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Annemi defalarca kez yaraladı’
Göztepe, yıllardır annesinin babaları tarafından şiddet gördüğünü söyleyerek, “7 yıldır babamdan ayrı yaşıyoruz. 2 yıldırda resmen boşanmış durumdalar. Babam, annemi defalarca yaraladı. Babam dolandırıcılıktan yargılandığı için ev hapsine çaptırıldı. Bu olay denetimli serbestlik varken yaşandı. Her gün karakola gidip imza verdiği halde bizim kapımıza gelip bizi öldürmeye çalıştı. Cuma günü sarhoş halde annem ve kardeşimle yaşadığımız eve geldi. Kardeşimden su istedi.  Sonrasında bir cam sesi duydum. Yanlarına gittiğimde kardeşimin eli babamın ise ensesi kan içindeydi. Kardeşimin dediğine göre, babam bardağı kardeşim eliyken tutup kendi kafasına vuruyor. Kardeşin elini tuttuğu için kardeşimin eli yaralanıyor. Bunun üzerine kardeşimi Sultangazi Toplum Tıp Merkezine götürdük. Hastaneye girer girmez arkamızdan babam geldi, orada da bize saldırdı” diye konuştu.

‘Hastane kamera kayıtlarını sildi’
Sultangazi Tıp Toplum Merkezi’nin kamera kayıtlarını sildiğini iddia eden Göztepe, “O saatlerde sokağa çıkmaması gerekirken bizim peşimize düştü. Annem ve kardeşim içerdeyken ben de giriş alanınıda bekliyordum. Babam içeri doğru girince bende ‘şuan gelme’ demeye çalışırken babam bana hastanede önünde yumruk attı. Hastane önündeki çığlıklarıma annem yetişti. Babam annemi görünce beni bırakıp cebinden çıkardığı bıçakla anneme saldırdı. Annemin karnına bıçakladı ve defalarca yaralı olan bölgeye vurdu. Bende araya girince yaralandım. Annem ve ben hastannenin önünde babamdan kurturmaya çalıştık. Hastane de ne güvenlik, ne de polis vardı. Kimse bize yardım etmedi” dedi.
 
Hastane yetkilileri olaya müdahale etmediğini de öne süren Göztepe, şunları kaydetti: “Kamera kayıtlarını da sildi. Babamdan kendimizi kurtarıp acile geçtiğimizde hala polis gelmemişti.  Daha sonra ambulans geldi ve bizi Taksim İlkyardım Hastanesi’ne sevk ettiler. Elimde ve göğsümde dikişler var. Annemin karnındaki yara çok derin. İç kanamadan şüphelendikleri için annem gözetim altında. Kardeşimin elinde dikişler var. Üçümüze yaralandık. Sosyal medya hesabım yoktu ama sırf birileri bize yardım etsin ‘annem ölmesin’ diye twitter hesabı açıp yaşadıklarımızı duyurdum.”

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler