Antalya'da AKP'nin ilk icraatı: Venüs’ün gözü kapatıldı!

Antalya’da Nürnberg Kültür Günlerinde AKM karşısındaki üstgeçidin ayaklarına Alman grafiti sanatçısı tarafından yapılan grafik çalışması AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından silindi.

Yayınlanma: 03.05.2014 - 09:35
Abone Ol google-news

Antalya’da geçen sene 28-29 Eylül’de ilk kez düzenlenen Nürnberg Günleri kapsamında Antalya’ya gelen ünlü Alman grafiti sanatçısı Julian Vogel’in AKM karşısındaki üstgeçidin ayaklarına yaptığı ve Altın Portakal’ın simgesi olan Venüs’ün gözlerini simgeleyen çalışması bir gece yarısı operasyonu ile Büyükşehir Kültür Müdürü İlyas Çopur’un talimatıyla üstü boyanmak suretiyle kapatıldı. Olay Nürnberg’de tepkiyle ve şaşkınlıkla karşılandı. Haberi “Göz kapandı” diye duyuran gazete, bu olayın Türkiye’nin kültürel gelişiminde kaygı uyandırdığını belirtti. Nachrıchten Gazetesi diğer bir yorumunda ise Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan tartışmalara AKP’li belediyenin bir tepkisi olabileceği de belirtildi. Aynı gazete Nürnberg Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly’nin de sözlerine yer verdi.

Gazete haberinde Maly’nin olaydan çok üzüldüğüne ve bir anlam veremediğine ilişkin sözlerine yer verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nürnberg Belediyesi yıllar önce kardeş şehir ilan edilmiş oluup bu çerçevede Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Nürnberg Presseclub arasında iletişim ve görüşmeler karşılıklı olarak her yıl sürdürülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler