Antalyaspor'a FIFA şoku!

Antalyaspor'u FIFA'ya şikayet eden Eyong Enoh ile ilgili kararın verildiği ve kırmızı beyazlı ekibin davayı kaybettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 25.02.2016 - 10:54
Abone Ol google-news

Antalyaspor’a küme düştüğü 2012-2013 sezonunun devre arasında Ajax’tan transfer edilen Eyong Enoh ile ilgili FIFA’dan kötü haber geldi.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in sezon başında Antalyaspor’a gelmek istiyor dediği futbolcunun aslında kırmızı beyazlı kulübü FIFA’ya şikâyet ettiği ortaya çıktı.
Enoh transferi için Ajax ile 450 bin Euro bonservis bedeline anlaşan kırmızı beyazlı kulüp, bu ücretin 100 bin Euro’sunu ödediği, kalan 350 bin Euro borcun ise halen ödenmediği iddia edildi. Kırmızı beyazlı takımın Kamerunlu oyuncu ile yarım sezon için 300 bin Euro’ya anlaşmıştı.
Ancak Antalyaspor’un Enoh’a bu paranın sadece 50 bin Euro’sunu ödediği aktarıldı. Genç oyuncunun parasının kalan kısmını alabilmek için Antalyaspor’u FIFA’ya şikayet etti. FIFA’da görülen davanın ise geçen ay bittiği ve Antalyaspor’un davayı kaybettiği öğrenildi.

PEKER’E TEPKİ VARDI 

Enoh transferinin yapıldığı dönemde Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in, bu transferi menajer Olgun Peker ile bağlantılı olarak gerçekleştirdiği iddiaları taraftar arasında tepkilere de yol açmıştı.
Adı şike davası ve menajerlik sorularının çalınması ile anılan Olgun Peker’in menajerliğini yaptığı Eyong Enoh zor da olsa transfer edilmiş, lig bitmeden bu oyuncunun transferinden oluşan hak edişi nedeniyle Peker, Antalyaspor’a haciz göndermişti. Bu işlem, Gencer yönetiminin ilk haciz işlemi olarak da hafızalarda yerini aldı.

MENAJERLERE YÜKSEK KOMİSYON
Enoh transferinde, Antalyaspor’un menajerlere de yüksek komisyon ödediği iddia edildi. 300 bin Euro alan futbolcu için iki ayrı menajere 120’şer bin Euro’luk anlaşma yaptığı söylendi. Enoh’un yabancı menajerine 120 bin Euro’luk anlaşma yapıldığı, Türk menajeri Olgun Peker ile de 120 bin Euro’luk anlaştığı aktarıldı.
300 Bin Euro alan Enoh için menajerlik ücretinin 240 bin Euro verilmesi ise dikkat çekti. Antalyaspor’un, Olgun Peker’e parasını ödediği ancak yabancı menajere ise paranın tamamının ödenmediği öğrenildi.

RAKAMLARLA ENOH TRANSFERİ
Kırmızı beyazlı forma ile sadece 8 maça çıkan oyuncun masrafları, vergi ve FIFA’dan görülen dava giderleri ile birlikte toplam maliyetin Enoh için 1 milyon euro’yu geçtiği ifade edildi. Bu transferden parasını tamamını alan tek isimin ise menajer Olgun Peker olduğu iddia edildi. Enoh transferinin rakamları ise şu şekilde:
Ajax: 450 bin Euro
Enoh: 300 bin Euro
Menajerler: 240 bin Euro
Toplam: 990 bin Euro.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler