Ara dönemde Deniz abi

CHP’de lider değişikliğinin bir ya da iki kurultay sonra olabileceğini düşünenler az değil.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 06:47
Abone Ol google-news

CHP’lilerin en sevdiği spor kurultay toplamak malum. Ancak, Süleyman Demirel’in ünlü sözlerine atıfla “Bulun 651’i” denilince sesler kesiliyor. Ne de olsa, bir zamanların örgüte hâkimiyeti efsaneleşmiş Genel Sekreteri Önder Sav bile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı muhalefete geçince seçimli olağanüstü kurultay için gerekli olan 651 imzayı bulamadı. Olağan kurultayda da “Sadece yönetim değişikliği olur. Lider değişikliği ancak bir ya da iki sonraki kurultayda...” diyenler az değil.

Deniz Baykal ekibi istifa çağrıları yapmaya başladı. “Yenilikçi” kanattakiler ise eleştirilerini saklı tutarak ulusalcılara karşı Kılıçdaroğlu’nun yanında “kerhen” duruyor. Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, MYK toplantısında sert eleştiriler yöneltti.

Aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İlk “Varım” diyen ya da sinyal veren Umut Oran, Mustafa Balbay ve Muharrem İnce ulusalcı tabana yakın. Ancak tabanını genişletmeye çalışan Balbay, olağanüstü kurultaydan yana değil. “2019 hedefine odaklanalım” diyor. Bir manifesto hazırlıyor. “Kurultay 4 gün sürsün.Yön, yöntem ve yönetim belirleyelim” diyor. Balbay, “Genel başkan adayı olacak mısınız” sorusuna “Her muhabir bir gün başyazar olmak ister” diye yanıt veriyor.

Başkanlık yarışı sonra

“Yenilikçi” kanat, genel başkan adayı olarak Grup Başkanvekili Özgür Özel’e sıcak bakıyor. Ancak Özel’in aday olması beklenmiyor. Aykut Erdoğdu’nun adı da geçiyor. Birileri de, Kılıçdaroğlu’na karşı adayları teke indirmek için çalışıyor. Bunun için “Ara dönemde Deniz abi” formülünü gündeme getiriyor. Önce partiyi toparlayıp, asıl genel başkanlık yarışını sonraki kurultaya erteleme çağrıları yapıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler