Araştırma Ödülü Cumhuriyet ile Habitus'un

Türkiye Araştırmacılar Derneği(TÜAD) tarafından verilen Baykuş Ödülleri Adile Sultan Sarayı'nda yapılan ödül töreni ile sahiplerine verildi. Geceye iş ve akademi dünyasından birçok sima katıldı.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 23:27
Abone Ol google-news

Açılış konuşmasını yapan TÜAD Başkanı Fulya Durmuş, ülkenin durumuna dikkat çekerek sağ duyu çağrısı yaptı. Durmuş, '' Bu sene 3.kez ödülleri veriyoruz. Amacımız araştırma yapanlara motivasyon vermek. Umarım her sene ödüllerimiz ve araştırmalarımız devam eder'' dedi.

 

'Değişmeyen tek şey Tam bağımsız gazetecilik'

Mevcut durumdaki belli bir iş sorununu çözmeye ya da iş geliştirmeye yönelik araştırmalara verilen ödül Usta Baykuş kategorisinde '' Asırlık Bir Gazetenin Varoluş Mücadelesi'' ile Altın ödül Habitus Research ile Cumhuriyet Gazetesi'nin oldu. Habitus adına konuşan antropolog Aybil Göker ve Alper Göker, '' Bu araştırma bizim için çok değerliyidi. Gazeteyi okuyan jenerasyonlar arası bağlantıyı inceledik. Gençlerin artık siz bunu okuyacaksınız baskısından hoşlanmadığını gördük'' dedi. Cumhuriyet Gazetesi Reklam Genel Müdürü Özlem Ayden ise, ''Yeni jenerasyonlara Cumhuriyet okutmak için ne yapabileceğimizi araştırdık. Bu araştırma bize ışık tuttu. Değişmeyen tek şey ise tam bağımsız gazetecilik anlayışımız'' dedi. Gecede toplam 7 kategoriden 29 ödül verildi.

 Habitus ekibi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler