Artık öldürmeyin yeter

İzmir’de yaşlı bir kadın elindeki ekmekle çevik kuvvet ekiplerinin yanına giderek onlardan birine sarıldı ve “Yeter artık öldürmeyin çocukları” diye seslendi.

Yayınlanma: 12.03.2014 - 16:14
Abone Ol google-news

 

İzmir’de polis, Berkin Elvan’ı anmak isteyen ve hiç bir taşkınlık yapmayan yurttaşlara, dün olduğu gibi bugün de tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Berkin Elvan’ın İstanbul’da toprağa verildiği saatlerde İzmir’de de, DİSK, KESK, TMMOB’un çağrısıyla anma eylemi gerçekleştirildi. Konak Alanı girişinde bir araya gelen binlerce İzmirli, saygı duruşunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve çok sayıda yurttaşın katıldığı anmada “Berkin Elvan ölümsüzdür” pankartları taşındı.

FOTO GALERİ-İZMİR'DE POLİS SALDIRISI

Grup, saygı duruşunun ardından İzmir Saat Kulesi önüne giderek Berkin Elvan anısına mum dikmek istedi. Konak Alanı girişinde bekleyen Toma ve çevik kuvvet ekipleri ise yürüyen ekibe izin vermeyerek tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin saldırısının ardından bir grup İzmir Büyükşehir Belediye binasına sığındı. Çevik kuvvet ekipleri de bu yurttaşları gözaltına almak için belediye kapısını zorladı. Ancak güvenlik görevlileri polisin içeri girmesine izin vermedi. Atılan gazlar rüzgarın etkisiyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na kadar ulaştı. Çok sayıda yurttaşın gazdan etkilenerek tepki göstermesi üzerine polis geri çekilmek zorunda kaldı. Bu sırada yaşlı bir kadın yurttaş, elindeki ekmekle çevik kuvvet ekiplerinin yanına giderek onlardan birine sarıldı ve “Yeter artık öldürmeyin çocukları” diye seslendi.

VİDEO-YAŞLI KADIN BÖYLE FERYAT ETTİ

(Fotoğraflar: EMRE DÖKER)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon