Atatürk baskılı kıyafetle okula gelen öğrenciye müdürden yanıt: Benim içimden de donla girmek geldi

Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde Mustafa Kemal Atatürk baskılı kıyafetle okula gittiği gerekçesiyle bir öğrenci okul müdürü Hasan Aydın tarafından azarlandı. Öğrencinin derse Atatürk kıyafeti ile giremeyeceğini söyleyen Aydın,“Kıyafeti olanlar kıyafetini giysin olmayanlar derse girmesin. Beni dinden imandan çıkarmayın” dedi.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 16:56
Abone Ol google-news
<video:863745>
 
Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde sabah okula üzerinde Atatürk baskılı kıyafeti ile giden bir öğrenciyi okul müdürü Hasan Aydın derslere sokmayarak sert şekilde uyardı. Okulda bir öğrenci tarafından ses kaydına alınan Müdür Hasan Aydın konuşmasında, Atatürk baskılı kıyafetle okula gelen öğrenciye tepki göstererek,“Biri de yarın başka bir kıyafetle gelsin. Diğer gün başka biri benim için de böyle diye bir kıyafetle gelse ne yapacağız. Öbürü de peygamberin hayatında başka kıyafetle gelsin sence hangisi önemli. Biri de Hz. Adem’in doğum gününü kutlasın, onun resmi ile gelsin. Biri Fatih’in doğum gününde onun resmi ile gelsin nasıl olacak”diyor. “Öğrencinin ben böyle geldim” dediğini söyleyen Aydın,“ Ben böyle geldim diye bir şey yok. Burası senin babanın yeri değil. Atatürk’te senin babanın uşağı değil. Benim için Atatürk neyse senin içinde o. Kendi kendine sanki Atatürk’e daha yakınmış gibi numara çekiyorsun. Türkiye 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe Atatürk'ü kutluyor. Kendi kendine trip yapmana da gerek yok” diye bağırmaya devam ediyor. 
 
Derse girmesin
Öğrenciden üzerindeki kıyafetini değiştirmesini aksi halde bu tür kıyafetle gelen hiç bir öğrencinin derse alınmayacağını anlatan okul müdürü şöyle devam ediyor: “Burada bin 130 öğrenci var. Onlar neden böyle gelmiyorda sen kendi kendine şey yapıyorsun. Kıyafeti olanlar kıyafetini giysin, olmayanlar derse girmesin beklesin. Beni dinden imandan çıkarmayın. Benim içimden böyle geldi ne demek? Benim içimden donla gelmek geldi. Donla mı geleceğim. Size kıyafetleriniz yanınızda olsun denilmiş. Bu şekilde gelip adamı dinden imandan çakırıyorsun.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler