Atatürk Köşkü Ormanı kurudu

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Atatürk Köşkü’nün içinde yer aldığı Atatürk Köşkü Ormanı’ndaki ağaçların üçte biri, gerekli bakım ve mücadelenin başarılı olmaması nedeniyle kurudu, çok sayıda ağacın daha kesileceği açıklandı.

Yayınlanma: 06.12.2018 - 23:12
Abone Ol google-news

Kamuoyuna yapılan açıklamada, 1938’de başlayan ağaçlandırma çalışmaları sonucu dikilen 1041 ağacın 326’sının kuruduğu, orman sahasında 1 milyonun üzerinde zararlı böcek saptandığı açıklandı. Açıklamada 130 ağacın daha kurumaya yüz tuttuğu belirtildi. Kurumanın 2013’te başladığına dikkat çekilen açıklamada, 5 yılda çalışmaların sürdürülmesine karşın 2018’te kurumanın arttığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Dekanlığı’nca, Atatürk Köşkü Ormanı’ndaki ağaç kurumasının nedenlerinin tespiti ve bu kurumanın önlenmesi amacıyla oluşturulan komisyonun bir süredir çalışma yaptığını söyledi.

130 ağaç daha kesilecek
KTÜ Orman Fakültesi Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Eroğlu, alanda 1 milyonun üzerinde böcek zararlısı tespit edildiğini, yegâne mücadele yönteminin, böcek istilasına uğramış ağaçların kesilerek alandan çıkarılması olduğuna işaret etti. Eroğlu, böcek yoğunluğunu azaltmak için 130 ağacın kesileceğini söyledi.
KTÜ Orman Fakültesi Silvikültür Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Turna ise, “Hiç kimse bu ağaçları kesmek istemez. Bizim amacımız da ağaçları yok etmek değil, bu alanı en kısa zamanda kent halkının hizmetine sunmaktır. Bunun için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler