Atatürk’e hakarete soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tvnet’te yayımlanan “Derin Tarih” programında Atatürk’e hakaret edilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 08.05.2017 - 18:46
Abone Ol google-news

 CHP de programda Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullanıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. İktidara yakın Tvnet kanalında yayımlanan ve Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt’un konuşmacı olarak yer aldığı “Derin Tarih” programında; Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullanıldı. “M.Kemal’ın gönül dünyası” konusunun işlendiği programda, Atatürk ile manevi kızı Afet İnan arasında duygusal ilişki olduğu yönünde tepki çeken iddialar ortaya atıldı.

Programda kullanılan ifadeler, kamuoyunun yoğun tepkisine neden oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekilliği, yapılan suç duyuruları üzerine programı yapan kişiler hakkında Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlattı. Savcılık, RTÜK’e yazı yazarak söz konusu programın kaydını talep ettikten sonra her üç ismi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıracak.

CHP adına Avukat Ömer Koçak tarafından yapılan başvuruda ise programda bulunan Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan, Tvnet Sorumlu Müdürü ve tespit edilecek şüpheliler hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçlamasıyla kamu davası başlatılarak cezalandırılmaları istendi. Başvuruda, “Tek amacı, cumhuriyetin kazanımlarını yerle bir etmek olan bu program, ifade özgürlüğü kavramını, herkese dilediği ithamda bulunabilecek şekilde kullanmakta, tarihi gerçekler olarak uydurma bilgileri göstermektedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler