Avensis daha zarif

Japon üretici Toyota’nın 3. neslini tanıttığı model yeni çizgileriyle dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 15.06.2015 - 12:54
Abone Ol google-news

Toyota’nın D segmentinde prestij ve üst düzeyde konfor sunan modeli Avensis’in 3’üncü nesli, Cenevre’de düzenlenen dinamik basın lansmanı ile tanıtıldı. 1.6 litrelik dizel motorun ilk kez kullanıldığı Yeni Avensis’te etkileyici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarım; zarif çizgilere sahip, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekan ilk bakışta dikkat çekiyor.

Avensis, LED far kümeleri, tek krom kaplama bar, parlak siyah tampon ve krom çerçeveli ızgara ile güçlü bir duruş sergiliyor. Geliştirilmiş duyusal kalitenin hâkim olduğu iç mekân zarifliği, konfor ve rahatlığı hemen hissettiriyor. Terracotta ve açık gri iç döşeme renkleri, yenilenen tasarımıyla orta versiyonda Alcantara ve deri, üst versiyonda ise vücudu daha iyi saran tam deri döşemeli koltuklar ile Avensis’te konforlu sürüş sunuyor. 4.2 inç’lik renkli TFT ekran ile 8 inç’lik renkli multimedya dokunmatik ekrana sahip “Toyota Touch 2” ile yolculuklar eğlenceli hale geliyor.

2 dizel 3 benzinli motor seçeneği ile sunulacak olan Yeni Avensis’te 1.6 litre D-4D dizel motor ilk kez kullanıldı. Yeni Avensis’te, 1.6 litre D-4D’nin yanı sıra, ilk kez bir Toyota’da kullanılacak 143 beygir güç üreten 2.0 litre D-4D güç ünitesi de dikkat çekiyor.

 

Türk imzası

Toyota Avrupa’da 10 yıldan bu yana Proje Direktörü olarak çalışan Ahmet Karaman, yeni Avensis’te bakılarak ve dokunularak hissedilebilen “algılanan kaliteyi” en üst seviyede sunduklarını da kaydederek “Birçok yeni teknolojinin standart olarak yer aldığı Yeni Avensis, premium segmentteki otomobillerde algılanan kaliteyi şimdi en üst seviyede sunuyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler