Avrupa medyasından flaş Erdoğan yorumu: Kendi rejimini kutladı

Fransız Liberation gazetesi, Erdoğan Istanbul'da kendi rejimini kutladı.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 13:16
Abone Ol google-news

Süleyman Tosunoğlu / Cumhuriyet / Paris

AKP'nin oy'larının azaldığını gören Erdoğan'ın tamamen Cumhuriyetten çıkıp Osmanlılaştığını ve genel seçimlere bir hafta kala iyice İslamistleşerek İstanbul'un Fethi kutlamalarında AKP militanlarıyla birlikte İstanbul'da Osmanlı şov'u yaptığını yazdı.

Liberation gazetesinin ünlü haber analisti Marc Semo imzalı haber analizi şöyle; İslamist  Erdoğan, AKP militanlarını ve Başbakan Davutoğlunu  yanına yanına alarak şimdiye kadar Istanbul'da görülmemiş Osmanlı bayrakları ve  askeri kıyafetleriyle bir tiyatro oyuncuları gibi toplanan militanlar Yenikapı caddelerinde ilginç görüntüler oluşturdu. İstanbul'un Fethinden çok AKP'nin seçim mitingine dönen kutlamalarında Başbakan Davutoğlunuda yanına alarak sahneye çıkan Erdoğan, inşallah bu halk 7 Haziran'da ülkeyi tekrar Feth edecek diyerek yeni rejimin sinyalini verdi. Erdoğan,ö önce kendisine Ankara'da 1150 odalı Saray yaptırdı, şimdi ise İstanbul'da Osmanlı askeri elbiseleri giyen 562 kişiyle kendi rejimini istanbulda kutladı.

Türkiye Cumhuriyet'inin kurucusu Atatürk 'ten beri fazla kutlamalar yapılmıyordu. AKP'nin iktidara gelmesiyle birlikte Osmanlı Kültürü ve rejimi Türkiyede giderek yaygınlaşmaya başladı. İktidarı 14 yıldan beri elinde bulunduran AKP, bu seçimlerde umduğunu bulamayacağını görünce, Cumhurbaşkanı  Erdoğan, islamist AKP mitingleri yaparak sokağa çıkmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler