Aydın İnsan Ödülü Balbay'ın

Kabataşlılar Derneği’nin 2003 yılından bu yana verdiği onur ödülleri sahiplerini buldu. “Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi yazarı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a, “Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Ödülü” de CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi.

Yayınlanma: 22.01.2014 - 23:12
Abone Ol google-news

Kabataşlılar Derneği’nin Onur ödülleri KELEV Feriye Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Törenda açılış konuşmasını Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu yaptı. Ardından geçilen ödül töreninde “Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan Ödülü” Cumhuriyet Gazetesi yazarı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a, verildi. Mustafa Balbay burada yaptğı konuşmada, “Ahmet Taner Kışlalı’yı, Uğur Mumcu’yu katlettiler. Bedenlerini aramızdan aldılar ama onları yok edemediler. Ruhları yaşamaya devam etti. Bizleri de şöyle düşündüler ‘biz bunları hapsedersek ruhlarını bedenleri öldürür.’ Bedenlerimizi, ruhlarımızın katili yapmak istediler. Bu ödül bunu başaramadıklarının kanıtıdır. Bu ödülü şu anda demirparmaklıkların ardında bulunan onlarca, yüzlerce yurtsever adına alıyorum. Silivri, Hasdal, Maltepe, Mamak, Sincan, İzmir cezaevleri adına alıyorum. Oluşturduğunuz gelenekle birlikte gene bu ödülü oralardan bir kardeşimizin almasını yürekten diliyorum.” dedi. Uğur Mumcu’lara, Muammer Aksoy’lara ve Ahmet Taner Kışlalı’lara büyük bir borçlarının olduğunu belirten Balbay, “O borcu şahsen ödeyebileceğimiz günü onların düşüncelerini ülke yönetimine yaşayacağımız gün olduğuna inanıyorum ve bunu başarmak için mücadele edeceğim. Bunun için size söz veriyorum. Bu beden bu canda durduğu sürece onların düşüncelerini iktidara taşımak benim boynumun borcu olacak” diye konuştu. “Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Ödülü” nü alan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’da, “Hepimizin bir tek görevi var. Ülkemizi yükseltmek ve yüceltmek. Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk olmaz” ifadelerini kullandı.

Gecede ödül alan diğer isimler ise şöyle:

“Süleyman Seba Spor Onur Ödülü” Beşiktaş Hentbol Takımı ve Devrim Cenk Ulusoy’a, “Behçet Necatigil Edebiyat Onur Ödülü” Cezmi Ersöz’e, “Feyyaz Tokar Kültür İnsanı Onur Ödülü” İlber Ortaylı’ya, “Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Onur Ödülü” Mehmet Haberal’a, “Adnan Kahveci Devlet Adamı Onur Ödülü” Metin Feyzioğlu’na, “Zühtü Müridoğlu Güzel Sanatlar Onur Ödülü” Tamer Başoğlu’na, “Nehar Tüblek Karikatürist Onur Ödülü” Metin Üstündağ’a, “Ömer KavurSinema Onur Ödülü” Mustafa Altıoklar’a, “Feridun Karakaya Tiyatro Onur Ödülü” Ferhan Şensoy’a, “Hasan Pulur Gazetecilik Onur Ödülü” Saygı Öztürk’e, “Beyaz Kelebekler Müzik Onur Ödülü” Boğaziçi Caz Korosu’na ve “Cahit Kocaömer Kabataş’a Hizmet Ödülü” Rıdvan Akar, Tevfik Yamantürk, Barış Tünay, Gökhan Tepe ile Bülent Satıcı’ya, Kabataşlılar Derneği Özel Ödülü “Çarşı”ya verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler