Aydın Üniversitesi, Gülay Bursalı anmasına 'Orada ne işi vardı' diyerek engel oldu

İstanbul Aydın Üniversitesi, öğrencisi olan Gülay Bursalı anmasına engel oldu. Gerekçe iseşöyle: ‘Okulu rezil etmeyin.’

Yayınlanma: 23.03.2016 - 23:03
Abone Ol google-news

Başakşehir’de kiraladıkları apartman dairesinde sevglisinin arkadaşı olan emlakçının cinsel saldırısıyla karşılaşınca 10’uncu kattan atlayarak intihar eden Gülay Bursalı (20) için okulu İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenmek istenen anmaya okul yönetimi, “O saatte orada ne işi var. Okulun ismini böyle tanıtıp rezil etmeyin” diyerek izin vermedi.

İstanbul'da korkunç olay: Genç dizi oyuncusu cinsel saldırıdan kurtulmak için intihar etti

Öğrencilere saldırdılar...

Bursalı’nın sırasına karanfiller bırakan arkadaşları, okul yönetiminin planlanan anmaya karşı çıkmasının ardından öğrenciler okulun dışında anmayı gerçekleştirmek istedi. Okulun kapısının dışında buluşan öğrenciler, Gülay Bursalı’yı anarak bir açıklama okudu. Açıklamanın okunmasının ardından Ülkü Ocakları üyesi bir grup öğrencilere saldırdı. Bir öğrencinin darp edildiği saldırı esnasında olay yerinde Çevik Kuvvet ekiplerinin de bulunduğu ancak saldıranlara hiçbir müdahalede bulunmadığı belirtildi.

Olay sırasında yanında bulunan arkadaşı E.Ö, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. .Ö, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler