‘Ayla’da senarist itirazı

Türkiye’nin Oscar adayı “Ayla” filmi henüz gösterime çıkmadan tartışmaların odağına yerleşti. Filmin senaristi Yiğit Güralp, yapımcı ve yönetmenin kendisini engellediğini iddia ediyor.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 21:52
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ı için belirlediği film olan “Ayla” şu günlerde bir tartışmanın odağında. Filmin senaristi Yiğit Güralp sosyal medya üzerinden yaptığı kısa bir açıklama ile “Ayla” filmindeki çalışmalarının yok sayıldığı iddiasında bulundu. Güralp, kendi resmi Instagram hesabından şu açıklamayı yaptı: “Filmin yaratıcısını 9 aydır sosyal medya hesaplarından engelleyip, kimi oyunculara “Yiğit”le görüşmeni istemiyorum denilip, sonra da ekip, insanlık ve sevgi üstüne röportajlar verilip Oscar’a gideceklermiş. 4 yıldır olan biten bundan ibaret de değil, ne sağlığım kaldı ne huzurlu bir günüm oldu.” Açıklamasının yanına “Ayla” filminin resmi hesabından engellendiğini gösteren bir de fotoğraf koyan senarist Güralp, benzer bir paylaşımı Twitter’dan da yaptıktan sonra “Başka bir paylaşım yapmayacağım. Film günahıyla sevabıyla artık seyircinindir.” yazdı.

‘Gerçekleri söyle’

Filmin oyuncularından Caner Kurtaran ise Güralp’in paylaşımının altına yazdığı mesajda imalı ifadeler kullandı. Kurtaran, “Böyle güzel bir olay yaşanırken, Oscar’a aday olurken, senin de bizlerin de, yapımcısından yönetmenine, oyuncusundan set işçisine kadar herkesin büyük emekleri varken, bu şekilde filme gölge düşürmeye çalışmak yakışık almaz. Kimseye bir faydası yok bunun. keşke tüm gerçekleri söyleyecek kadar cesaretin olsaydı.” Konuyla ilgili görüşünü almak için telefonla ulaştığımız Güralp, “Caner Bey bir şey biliyorsa onu o anlatsın” dedi ve ekledi: “Bizler filmciyiz, derdimizi filmlerle anlatmalıyız. Polemik yapmak bize yakışmaz, polemik 6 saat, 8 saat sürer ve sonra unutulur. Üstelik böyle şeyler izleyicinin empati kuracağı şeyler de değil. Ben bundan iki yıl sonra bir belgesel yapıp bu konuya dair söylemek istediklerimi söyleyeceğim. Ticari kaygı gütmeyen bu belgeselle genç senaristlere bu meslekte başlarına gelecek olası durumları anlatmak istiyorum.” Öte yandan görüşünü almak için başvurduğumuz filmin yapımcısı Mustafa Uslu’dan gazetemiz baskıya girene kadar bir yanıt gelmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler